Elazığ'da emniyete bombalı saldırı davasında karar açıklandı

2016 senesinde Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü'ne terör örgütü PKK'lı teröristlerce açılan bombalı saldırıda yargılanan 15 sanıktan 6 tanesi için ağırlaştırılmış müebbet, 8 tanesi için ise mağdur sayısı kadar yüksek miktarda ceza verildi. 1 kişinin tahliyesine karar verildi.

GÜNDEM 09.07.2021, 21:10
Elazığ'da emniyete bombalı saldırı davasında karar açıklandı

Elazığ'da tarihler 18 Ağustos 2016'yı gösterdiğinde PKK terör örgütünce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla bir saldırı yapılmış ve 3 polis memuru şehit olmuş, 251 kişiyse yaralanmıştı.

Saldırıya dair 15 sanık hakkında Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dava açılmıştı. Yaklaşık olarak 4 sene boyunca süren davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Görülen davada dosyada bütün eksiklerin tamamlandığını kaydeden mahkeme heyeti savıdan esasa dair mütalaa istedi. Avukatların savunması ve savcının mütaalası sonrası karar açıklandı.

6 sanık için ağırlaştırılmış müebbet

Mahkeme heyetince 8 sanığa, mağdur sayısı kadar yüksek miktarda ceza, 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 1 kişiyeyse beraat kararı verildi.
Zanlıların yakınları tarafından polislere saldırılmaya çalışıldı

Elazığ Adliyesi önünde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yüksek düzeyde güvenlik önlemi alındı. Sanıkların adliyeden çıkartıldığı zanlıların yakınları olduğu öğrenilen kimi şahıslar polislere saldırmaya çalıştı, kimileri ise baygınlık geçirdi.

Yorumlar (0)