Elazığ'da depolar yardımlarla doldu taştı!

Elazığ'da AFAD tarafından kurulan yardım depoları, ülkenin dört bir yanından gelen yardımlarla tamamen doldu. AFAD ekipleri, bölgeye gelen yardımları kontrol ettikten sonra depremden etkilenenlere dağıtıyor.

GÜNDEM 30.01.2020, 10:05 30.01.2020, 10:06
Elazığ'da depolar yardımlarla doldu taştı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen ve komşu Malatya dâhil 41 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, depremzedelere gönderilen yardımlar için şehre depolar kurmuştu. AFAD'ın kurduğu depolar, ülkenin dört bir yanından gelen yardımlarla tamamen doldu.

Elazığ Organize ve Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan en büyük depo ise AFAD gönüllülerinin kontrolü üzerine dağıtılmadan önce yardımların uğradığı son durak. Gönüllülerin de bulunduğu depodaki yardımlar yetkililerin incelemesinin ardından şehre dağıtılıyor.


,
Yardım Dağıtım Koordinatörü Melik Uçar, OSB'de kurulan depo hakkında "Burası, lojistik yani gelen birçok yardımın sevk edildiği depodur. Burada TIR'lardan boşaltılan eşyalar meyve, sebze, kıyafet ve ısıtıcı tarzında ayrıştırılıyor. Ayrım yapıldıktan sonra listeler belirleniyor, diğer koridordan TIR'lara geri yükleniyor ve gönderiliyor. Burada AFAD başta olmak üzere birçok kurum ortaklaşa çalışır" ifadelerini kullandı.

Uçar, depodaki gönüllülerin çok büyük yardım sağladığını söyledi ve "Gönüllü ekiplerimiz de STK'lardan ve belli başlı platformlardan geliyorlar. Gönüllüler, kendilerince bir program yapıp, burada toplandı. Bir saat önce gelen 100 kişilik gönüllü grubumuz vardı. Türkiye'nin her yerinden gelmiş ve 'AFAD'ın deposunda buluşalım' diye anlaşmışlar. İnsan kaynağı açısından problemimiz yok. Fakat bunları yapmak belli bir süre alıyor. Bin kişi de olsa fark eden bir şey yok. Günlük yaklaşık 20 TIR'a yakın bir alım yapıp, boşaltıyoruz, inceliyoruz ve daha sonra gönderiyoruz. Gelen çok ciddi yardımlar var" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)