“El Salvador’un CEO’su” Başkan Bukele, Türkiye yolcusu 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 20 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek amacıyla Türkiye’yi ziyaret edeceğini duyurdu. El Salvador, 2021 senesinde Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmişti. 

GÜNDEM 19.01.2022, 08:32
“El Salvador’un CEO’su” Başkan Bukele, Türkiye yolcusu 

Orta Amerika ülkelerinden El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından Türkçe, İngilizce ve İspanyolca paylaşımlarda bulunarak 20 Ocak Perşembe günü Türkiye’de bulunacağını açıkladı. Açıklamada, belirttiği günde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini dile getirdi. 



Bitcoin’i yasal para birimi ilan etmişti 

Kendisine “El Salvador’un CEO’su” unvanını veren Bukele, ülkesinin başkentini de “Bitcoin City” ilan ederek Eylül 2021 tarihinde dünya ve ekonomi tarihine altın harflerle kazınacak kararını duyurmuştu. 41 yaşındaki Bukele, Bitcoin’in artık ülkelerinde yasal ve resmi para birimi olarak kullanılacağını dile getirmişti. 

Bukele, Bitcoin’in dolara çevrilmesi ve sonrasında da komisyonsuz olarak çekilmesi amacıyla “Chivo” isimli bir dijital cüzdan oluşturmuş ve bunun için de ülke genelinde özel ATM’ler kurdurmuştu. Bitcoin kullanımını teşvik eden hükümet, Chivo cüzdan kullanan herkese 30 dolar değerinde Bitcoin verileceğini açıklamıştı. Bukele’nin bu planı, ABD üzerinden yapılan havaleyle 1 senede harcanan 400 milyon dolarlık komisyon ücretinden tasarruf etmeyi sağlayacak. 



AK Parti, kripto para yasası çıkarmaya hazırlanıyor 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti cephesinden yapılan açıklamaya göre kripto para yatırımcılarının bir kısmı TBMM’de kabul edilmiş ve Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri ile yatırımlar Meclis’te görüşülmüştü. Bu görüşmeden günler sonra Bukele’nin Türkiye’yi ziyaret etmesi, Türkiye’de kripto para ile ilgili gelişmelerin olacağının bir göstergesi olarak görülüyor. 

Yorumlar (0)