"Eksik parçalar" dediği cami ve konuk evini açtı

"İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti, Devlet Konukevi ve Camii Açılış Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 14.06.2020, 17:41 14.06.2020, 17:48
"Eksik parçalar" dediği cami ve konuk evini açtı

"İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti, Devlet Konukevi ve Camii Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nın açıldığı günden bu tarafa Türkiye’nin gururu hâline geldiğini, şimdi de üçüncü bağımsız pistine, ikinci kulesine ve yeni taksi yoluna kavuştuğunu belirterek, İstanbul Havalimanı’nın 2023 hedefinin sembollerinden biri olduğunu kaydetti. 

Hâlihazırda inşası devam eden metro hattının açılması durumunda İstanbul Havalimanı’nın kentle bağlantı süresinin kısalacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nın yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildiğini, devlet konuk evi ve caminin de hizmete girmesiyle birlikte İstanbul Havalimanı’nın iki önemli eksiğinin daha tamamlandığını dile getirdi.

Günde 303 ton olan hava yolu kargo kapasitesinin 2500 ton seviyelerine çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1714 kilometre olan otoyol ağının yaklaşık 1400 kilometre ilaveyle 3100 kilometrenin üzerine taşındığını, Türkiye’nin dört bir yanını eserlerle donattıklarını kaydetti.

Bu eserlere Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri gibi eserleri örnek gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadim şehir İstanbul’un yaşam damarlarının hep açık kalmasının sağlandığını bildirdi.

Yaptıkları eserlerin kendilerine çok daha güzellerini çok daha iyilerini çok daha büyüklerini yapmaları için ilham, cesaret ve şevk verdiğini belirten Erdoğan, birilerinin her zamanki gibi Türkiye’yi istikrarsızlık batağına çekmek için çırpındığını ancak bunlara asla fırsat vermeyeceklerini söyleyerek, bugün Türkiye'yi dünyada güçlü kılan ne varsa hepsini çok büyük mücadeleler ve kavgalar sonunda inşa edebildiklerini kaydetti.

Yeni tip koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü sayıları anımsatarak, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği aksi takdirde sıkıntıların süreceği uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)