Ekrem İmamoğlu talimat verdi... Durdu!

KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş. ihaleleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla iptal edildi.

GÜNDEM 06.07.2019, 15:56
Ekrem İmamoğlu talimat verdi... Durdu!

İstanbul’da ihale süreçleri hakkında tartışmalar sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “durdurma kararı” verdiği iki ihale iptal edildi. İptal edilen ihaleler ise İBB şirketleri KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş’ye ait.

İBB'deki (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) mali tabloyu incelemek ve denetim altına almak için, yeni seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kurumun günlük rutin işlerini aksatmayacak ihale, doğrudan temin, personel alımı, araç kiralama, alım-satım ve gayrimenkul kiralama işleri gibi işler, doğruluğundan emin olmak için durdurulmuştu.

İhalelerin durdurulmasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı, Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz 2019 tarihinde bir tebliğ yayımlandığı ortaya çıktı. Tebliğ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşlar ve iştirakleri tarafından yapılacak ihalelerin ikinci bir talimata kadar durdurulması kararı alındı. Söz konusu karar doğrultusunda da şimdiye kadar 2 ihale iptal edildi.

İptal edilen ihalelerden biri İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ'ın Gaziosmanpaşa Küçükköy'de 6 dönümlük arazide yapılan Yunus Emre Camii'nin kalan işlerinin tamamlanması için açtığı ihale idi. 10 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek ihale, 4 Temmuz 2019 tarihinde iptal edildi. Diğer ihale de yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Ağaç Anonim Şirketi'ne ait ihale. İstanbul Ağaç A.Ş'nin toplam 3 adet jenaratör almak için 4 temmuz 2019 tarihinde düzenleyeceği ihale, 1 Temmuz 2019 tarihli tebliğ doğrultusunda 3 Temmuz 2019 tarihinde iptal edildi.

Yorumlar (0)