Ekrem İmamoğlu protestosunda arbede çıktı

İstanbul Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında temel atma törenine katılan İmamoğlu'nu bir grup mahalleli protesto etti. Protestocular, İmamoğlu'nun konvoyunda bulunan araçlara vurdu. Olay esnasında bir kadın düşerek yaralandı.

GÜNDEM 25.05.2021, 20:10 26.05.2021, 17:43
Ekrem İmamoğlu protestosunda arbede çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Yeşilpınar Dönüşüm Projesi kapsamında temel atma törenine iştirak etti. İmamoğlu, törenin akabinde alandan ayrıldığı esnada bir grup mahalleli tarafından protesto edildi.

Protestocular araçları durdurmak istedi

Proje alanı çerçevesinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini dile getiren grup, İmamoğlu'nun makam aracını zorla durdurmak istedi.

Emniyet güçlerinin uzaklaştırmak istediği protestocular ilk önce İmamoğlu'nun koruma aracına sonrasında da makam aracına vurdu. Meydana gelen arbede esnasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu isimli yurttaş düşerek yaralandı. 

Polis müdahalede bulundu

Emniyet güçleri, protestocu grubu olay mahallinden uzaklaştırarak yolu trafiğe açtı. Ekrem İmamoğlu'nun içinde yer aldığı minibüs ve koruma araçları da olay yerinden uzaklaştı.

"Nerede toplanacağız?"

Parkın ve yeşil alanın yıkılacak olmasına tepki gösterdikleri dile getiren Koray Akın, şöyle konuştu:

"Başkanım, biliyoruz ki siz de yeşili seviyorsunuz fakat bizim parkımızın içine kocaman bir site inşa ediliyor. Bizim yalnızca talebimiz var. Dilerseniz buraya gökdelen dikin, hiç bir problem yok. Yalnızca burası deprem toplanma alanı. Siz gelmeden bir gün evvel toplanma alanı tabelasını buradan kaldırdılar. Parkı dört parçaya bölmüşler. Deprem olduğu zaman biz nerede toplanacağız? Biz yalnızca sizinle çay içmek istedik."











Yorumlar (0)