Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'inat' cevabı: 23 Haziran'ı hatırlatırım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Kanal İstanbul yapılacak. İnadına yapacağız.” sözlerine ilişkin değerlendirmede bulunmasını isteyen basın mensuplarına, “İstanbul ile inatlaşmayı halen kendisine marifet görenlere, ben, 23 Haziran 2019'u hatırlatıyorum. Bu kentle inatlaşılmaz. ‘İlla inatlaşacağım.’ diyenlere de açıkçası ben, ‘İstanbul işte burada.’ diyorum. Fakat unutulmasın, İstanbul, bir şeyi kanıtlamıştır; bu kent, 1’den büyüktür. Nokta.” cevabını verdi.

GÜNDEM 25.02.2021, 18:55 27.02.2021, 13:59
Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'inat' cevabı: 23 Haziran'ı hatırlatırım

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ tarafından Ataköy’de başlatılan atık su tüneli inşaatını gerçekleştirecek olan TBM cihazının yer altına indirilme törenine iştirak etti. Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yaklaşık olarak 1,5 senelik görev süresi boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetler ve hizmetlerden örnekler sundu. Kentin 36 farklı noktasında kronik su baskını problemi yaşayan bölgelerdeki sorunları çözdüklerini dile getiren Mermutlu, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'ne 72 ayrı noktadan atık su girişine son verdiklerini kaydetti. 

“23 Haziran'ı hatırlatırım”

İmamoğlu, basın mensuplarının, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın size yönelik, ‘Biz dertliyiz, o fantezi peşinde.’ şeklinde bir konuşması oldu.” sözlerini anımsatması üzerine, “Tatilmiş, buymuş, şuymuş gibi… Neredeyse 2 sene geçmiş bu olayın üzerinden, halen aynı şeylerin konuşuluyor olması üzücü. Fakat hiç şaşırmıyorum. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki 4,5 sene evvelki, 5 sene evvelki konuşmaları aynı şekilde tekrar eden bir anlayıştan başka da bir şey beklemez zaten. Aynı metinlerle, aynı dille konuşma gerçekleştiren anlayıştan başka bir şey beklenmez. Bu kentin gündemi başka. İstanbul ile inatlaşmayı halen kendisine marifet görenlere, ben, 23 Haziran 2019'u hatırlatıyorum. Bu kentle inatlaşılmaz. ‘İlla inatlaşacağım.’ diyenlere de açıkçası ben, ‘İstanbul, işte burada.’ diyorum. Fakat unutulmasın, İstanbul, bir şeyi kanıtlamıştır; bu kent, 1’den büyüktür. Nokta.” şeklinde cevap verdi.

Yorumlar (0)