Ekrem İmamoğlu: Bu işin partisi yok

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu hafta İBB Meclisi’ne deprem ile ilgili dört önemli gündem maddesi sunulduğunu belirtti. Deprem Konseyi’nin oluşturulmasının oldukça önemli olduğunun altına çizen İmamoğlu, “Bu işin partisi, belediyesi, bakanlığı yok.” dedi.

GÜNDEM 10.11.2020, 19:09 10.11.2020, 19:17
Ekrem İmamoğlu: Bu işin partisi yok

Taksim’de İBB tarafından açılan, "Atatürk’ün Fotoğraflarının Hikayesi" sergisinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, deprem ile ilgili meclise dört önemli gündem maddesi sunduklarını söyledi.

"4 gündem maddesi sunduk"

Öneriler hakkında bilgiler veren İmamoğlu, “Bir tanesi, Sayın Çevre Bakanımızla paylaştığımız konsey ile ilgili teklifimizin, tartışılarak bir öneri haline getirilmesi ile ilgili Meclis tarafından katılımını istedik. Bir diğeri, İstanbul’da geçmişten bugüne var olan imar planına uygun biçimde, ruhsatlı binaların yeniden dönüşümüyle ilgili bir plan notunun tüm İstanbul’da yaygınlaşması. Bir diğer konu, çatı aralarının yine bir modelle ya da zaten var olan çatı aralarının bağımsız bölümler haline dönüştürülmesi” dedi.

"Devlet ve millet ortaklaşa çalışmalı"

Deprem konseyinin beklentilerini vurgulayan İmamoğlu, “Tekrar yineliyorum, dönüşümü devlet eli ile yaparsanız yalnızca, Cumhurbaşkanlığı açıkladı, 18 yılda 975 bin binayı dönüştürüyorsunuz. Kendileri ifade ediyor, 6 milyon 750 bin binanın daha dönüşmesi gerekiyor. Bu ne anlama geliyor? 120 yıl demek. Vatandaşı içine katan bir sistemi kurgulamazsanız, onları cesaretlendirmezseniz, ne İstanbul’u dönüştürebiliriz ne de ülkeyi.” dedi.

İmamoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu süreci toplumsal hale getirmek, seferberlik haline getirmek ve kararlı olmayı gerektiren bütün adımları atmalıyız. Bu işin partisi, belediyesi, bakanlığı yok. Hepsi tamamen bir bütün. O bakımdan katılımcı bir deprem konseyinin oluşmasını talep ediyoruz.”

Yorumlar (0)