"Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukukta ve ekonomide reform dönemi başlayacağını duyurdu.

GÜNDEM 13.11.2020, 17:16 13.11.2020, 17:32
"Ekonomi ve hukukta reform dönemi başlıyor!"

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Namık Kemal Stadı'nda düzenlenen Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Tekirdağ'da açılışı gerçekleştirilecek şehir hastanesinin isminin "İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi" olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 18 senede Tekirdağ'a eski parayla 23 katrilyon, yeni parayla 23 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Türkiye'nin topraklarına gözlerini dikenlerin ve Türk milletini birbirine düşman etmeye çalışanların aynı anda tüm şer senaryolarını birden tedavüle soktuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşma zorunluluğunun hiç olmadığı kadar elzem duruma geldiğini ifade etti.

AK Parti'nin kaderiyle Türkiye'nin kaderinin adeta birbiriyle bütünleştiğini kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, seçimden önce seçim kazanmanın yolunun, bugünden milletle samimi ve güçlü bağlar kurmaktan geçtiğini, bu anlayıştaki bir siyasi partide millet ile bağı kopuk yöneticilerin asla barınamayacağını dile getirdi.

AK Parti'nin üye sayısının 11 milyon 200 bini bulduğu bilgisini veren Erdoğan, hukukta ve ekonomide yeni bir reform dönemini hayata geçirmek üzere olduklarını vurguladı.

Hükümet olarak önceliklerinin enflasyonu süratle tek haneli rakamlara indirmek ve ardından OVP'deki (orta vadeli program) seviyelere çekmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, yeni ekonomik dönemde parametrelerin açıklanmasıyla birlikte piyasalarda pozitif yönde ve gözle görülür biçimde hareketlenmenin başladığını anımsattı.

Ekonomi politikalarını; "finansal istikrar, makro ekonomik istikrar ve fiyat istikrarı" olmak üzere 3 sac ayağı üstünde inşa ederek hedeflere ulaşacaklarının altını çizen Erdoğan, yeni bir "istihdam, büyüme ve istikrar" odaklı seferberlik başlattıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)