Ek zam teklifi Meclis'te

Memur ve memur emeklisine ek zam ve kademeli doğal gaz faturalandırılması düzenlemelerini de kapsayan kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

GÜNDEM 04.01.2022, 23:24
Ek zam teklifi Meclis'te

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve 77 AK Parti vekilinin imzasını taşıyan kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Memur maaşı, emekli aylığı, kademeli tarife...

Teklif doğrultusunda;

  • Kurumlar Vergisi Kanunu üzerinde yapılan değişiklik ile ihracatçının ve üreticinin desteklenmesi maksadıyla, bu çalışmalardan elde edilen kazançlara kurumlar vergisi oranının indirimli uygulanması sağlanacak. Kurumlar Vergisi Kanunu doğrultusunda, tam mükellefiyete tabi olan girişim sermayesi yatırım fonlarındaki katılma payları ile girişim sermayesi yatırım partnerlerinin hisse senetleri üzerinden kazandıkları kar paylarına kurumlar vergisi istisnası getirilirken, bu istisna diğer fon ve partnerlikleri kapsamıyor. Teklifle, girişim sermayesi haricindeki diğer yatırım fonlarından kazanılan kar paylarına da istisnanın uygulanması imkanı sağlanacak.
     
  • Merkez bankaları arasında oluşturulan ilişkinin ekonomik güven ve diplomatik hassasiyet temelinde sürdürülmesinin sağlanması maksadıyla düzenleme yapılacak.
     
  • BOTAŞ tarafından kademeli doğal gaz satışı yapılması hedeflenecek.
     
  • Kamu ihalelerinde talep edilen fiyat yükselişlerinin belirli bir kural bütünlüğü içerisinde fiyat farkı ödenmek kaydıyla yerine getirilmesi maksadıyla düzenleme yapılacak.
     
  • BES'te devlet katkısı yüzde 25 oranından yüzde 30'a yükseltilecek.
     
  • Emekli aylıklarında asgari tutar 2 bin 500 liraya çıkartılacak.
     
  • Kamu personellerine Ocak-Haziran 2022 tarihleri arasındaki dönem için yapılacak zam oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’e yükseltilecek. Enflasyon farkı dahil olmak üzere yapılması gereken zam oranı yüzde 30,95’e çıkartılacak.

Yorumlar (0)