Ek gözaltı süreleri 1 yıl uzatılıyor

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden torba teklifin 11. maddesinde değişikliğe gidildi. Terörle mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülmesi maksadıyla gözaltı süreleri, 31 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla 1 yıl uzatılıyor.

GÜNDEM 18.07.2021, 00:25 18.07.2021, 14:35
Ek gözaltı süreleri 1 yıl uzatılıyor

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında bir araya geldi.



Kabul edilen maddeler

Genel Kurul'da ekonomiye dair düzenlemeler içeren 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 2 gündür devem eden görüşmelerde şu ana dek kabul gören maddelere göre: 

Güvenlik korucularının maaşlarının asgari ücretin altına düşmesi halinde aradaki fark tazminat olarak kendilerine ödenecek.

Diş protez laboratuvarlarında, diş protez teknikerleri ve diş protez teknisyenlerine ait iş ve işlemlerde yardımcı olmak üzere 31 Aralık 2011 ila 23 Kasım 2015 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenmiş olan protokol çerçevesinde eğitim almış olan bireyler, yardımcı personel olarak görev alabilecek.

Kambiyo mevzuatı doğrultusunda faaliyet gösterecek şirketlere, faaliyet izni veyahut yetki belgesi verilmesi basamağında, hem katılımcıların mali kuvvetinin tespiti hem de piyasaya girişlerin kontrolü maksadıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ücret alma yetkisi verilecek.

Fabrikalarda kullanılan azot, oksijen ve argon gereksinimini karşılayacak olan hava ayrıştırma tesislerinin ormanlık bölgelerde kurulabilmesine izin verme yetkisi Tarım ve Orman Bakanlığı'na verilecek.

2020 senesinde yaşanan depremlerde, binaları zarar gören yurttaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleri ile ilgili gerçekleştirilecek iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının bahse konu olmaması, afetzedelere eşit bir şekilde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması maksadıyla düzenleme yapılacak.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda eczacı ve tabip olarak çalışanlara, döner sermayeden ek ödeme yapılacak.

Değişiklik önergesi ile 1 yıl uzatıldı

Torba kanun teklifinin görüşmeleri esnasında AK Parti'nin verdiği değişiklik önergesi ile mevcut teklifte geçen ek gözaltı sürelerine dair düzenlemede 3 yıllık süre 1 yıl daha uzatıldı

Bu kapsamda, terörle mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülmesi maksadıyla gözaltı sürelerinin, bazı suçlarla ilişkin olarak tekrar düzenlemesi ve ek gözaltı süreleri getirilmesine dair hükümlerin uygulaması 31 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla 1 yıl uzatılıyor.

Yorumlar (0)