Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi TBMM'de

AK Partili vekillerin imzasını taşıyan, öğrenci affı ve ek gösterge düzenlemesini de kapsayan ekonomiye dair 'torba' kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

GÜNDEM 28.06.2022, 23:32
Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi TBMM'de

Bazı Kanunlar ile Devlet Memurları Kanunu'nda 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun teklifi doğrultusunda, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı kadrolarında yer alan çalışanların görev aylıklarında iyileştirme gerçekleştiriliyor.

Merkezde görev yapan valiler, strateji geliştirme başkanı, genel müdür, kurul başkanı ile bu görevleri icra eden merkezde görev yapan genel müdür yardımcıları, daire başkanları ile valiler 1'inci sınıf olup 1'inci derecenin 4'üncü kademesinden maaş alanların ek ödemeleri için oranlar yükseltiliyor.

Vali için tespit edilen tazminat göstergesi, '12500' sayısının ilave edilmesiyle uygulanacak.

Cumhurbaşkanı ek göstergeleri tekrar belirleyebilecek

Ek gösterge cetvelleri üzerinde yapılan değişikliklerle ilişkili olarak Emekli Sandığı Kanunu'nda bulunan ve çıkarılan ek gösterge gruplarının tekrar belirlenmesi ile bentte geçen oranları yükseltme, ek gösterge gruplarında değişiklik yapma veyahut gruplardaki ek göstergeleri tekrar belirleme hususunda Kabine'ye ait olan yetki Cumhurbaşkanı'na veriliyor.

Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil olan kadrolar esas alınarak adi malüllük aylığı veyahut emekli aylığı ödenen emniyet mensuplarından, lise ve dengi eğitime sahip olup, emekli aylıkları ile birlikte makam tazminatı ödemesine de hak kazanamamış olanlara, her ay için 1200 lira tutarında ek ödeme gerçekleştirilecek.

Devlet Memurları Kanuna tabi olan kamu personellerinin ek gösterge sayıları, dereceler, eğitim durumu, hizmet kademeleri ve hiyerarşi göz önünde bulundurularak tekrar belirleniyor.

TSK Personel Kanunu'na tabi astsubay ve subayların ek gösterge sayıları, dereceler, kıdem, rütbe ve hiyerarşi göz önünde bulundurularak tekrar belirleniyor.

Akademisyenler de faydalanacak

Akademik unvana sahip olan subaylar, daha yüksek olması sebebiyle Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi olan emsali akademik çalışan için akademik kadro derecesi ve unvanları itibarıyla tespit edilen ek gösterge sayısından faydalandırılacak.

Savcılar ve Hakimler Kanunu'na tabi savcı ve hakimlerin de ek gösterge sayıları, dereceler, sınıflar ve hiyerarşi göz önünde bulundurularak; YÖK Başkan ve mensupları ile Yükseköğretim Denetim Kurulu mensuplarının ek gösterge sayıları ile öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin ek gösterge sayıları, derece, kıdem, unvan ve hiyerarşiler göz önünde bulundurularak tekrar yapılandırılıyor.

Yorumlar (0)