Ehliyet sınavında 'pes' dedirten, 10 bin liralık kopya düzeneği

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde, ehliyet sınavını geçmek için görüntülü ve sesli düzenekle kopya girişiminde bulunan ve yabancı uyruklu olduğu belirlenen bir şahsın hazırladığı düzenek pes dedirtti. Üzerinde arama yapılan şüpheli şahsın elbisesinin yaka bölümüne dikilmiş modem ve kamera ile kulaklık tespit edildi. Kopya ve sınav geçme karşılığında 10 bin TL ödeme yaptığı öne sürülen şahıs, olayın ardından sınır dışı edildi. 

GÜNDEM 31.12.2021, 20:31
Ehliyet sınavında 'pes' dedirten, 10 bin liralık kopya düzeneği

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki e-Sınav merkezinde yaşanan olay, görenleri şaşkına çevirdi.

X-Ray cihazından geçemedi

İddiaya göre, A.M. adlı yabancı uyruklu şüpheli bir şahıs, ehliyet sınavı için e-sınav merkezine geldi. Sınav yerine gitmek için X-ray cihazından geçen şahsın cihazdan geçtiği esnada uyarı seslerinin gelmesi ve A.M.’nin şüpheli tavırları sonrası arama yapılması kararı alındı.

Elbiseye dikili modem ve kamera ile kulaklık

Yapılan aramalar sonucunda şoke olan güvenlik ekipleri, şahsın elbisesinin yaka bölümüne dikilmiş bir şekilde modem ve kamera ile kulaklık düzeneği yakaladı. Şahsın üzerinde yer alan kopya düzeneğinin, polis ve görevliler tarafından tespit edilmesinin ardından güçlükle çıkarılmaya çalışılması ise dikkatlerden kaçmadı. Şahsın hazırladığı kopya düzeneği ile birlikte sınav geçme karşılığında 10 bin TL ödeme yaptığı öne sürüldü.

Yaşanan olaydan sonra gözaltına alınan yabancı uyruklu şüpheli şahıs, yapılan işlemlerden sonra sınır dışı edildi.

Öte yandan olaya ilişkin incelemenin devam ettiği kaydedildi.

Yorumlar (0)