Ehliyet sınavında görenleri hayrete düşüren kopya yöntemi

Kırıkkale’de ehliyet almak için sınava giren S.A.’nın şüpheli tavırları bütün foyasını ortaya çıkardı. Şüpheli tavırları görevli öğretmenler tarafından fark edilen ve kopya çektiği belirlenen şahsın kulağında sakladığı ekipman ancak cımbız yardımıyla çıkarıldı.

GÜNDEM 21.09.2021, 12:39 22.09.2021, 09:24
Ehliyet sınavında görenleri hayrete düşüren kopya yöntemi

Kırıkkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi'nde yapılan yazılı ehliyet sınavına giren S.A., kopya çekebilmek için müthiş bir fikir buldu. Bu fikri uygulamaya geçiren şahıs, sınav esnasında maskesinin altındaki gizli kamera sayesinde soruları karşı tarafa iletti.

Kulağında ‘böcek’ adı verilen özel dinleme cihazıyla da cevapları alan kişi, bu şekilde soruları yanıtladı.

Ancak bir süre sonra sınavda şüpheli tavırlar sergileyen şahsın kopya çektiğini fark eden görevliler, durumu hemen polise bildirdi.

Düzenek tespit edildi

E-Sınav Merkezi'ne gelen ekipler, şüphelinin üzerinde dedektör ile detaylı bir şekilde arama yaptı. Ekipler, şahsın kulağına yerleştirdiği özel dinleme cihazı ile maskesine yerleştirdiği kablosuz kamerayı tespit ederek kayıt altına aldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan S.A., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerine teslim edilerek hakkında işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)