Ehliyet, pasaport ve kimlik başvurularına ilişkin yeni gelişme!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında yarından itibaren zorunlu ve acil durumlar dışında kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatlarını randevusuz almayacağını duyurdu.

GÜNDEM 17.03.2020, 17:15 17.03.2020, 17:49
Ehliyet, pasaport ve kimlik başvurularına ilişkin yeni gelişme!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artmasının ardından peş peşe yeni kararlar alınıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında nüfus müdürlüklerinde alınan önlemler hakkında bir duyuru yayımladı. 

Söz konusu duyuruda, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan ortak kullanım alanlarında belirli aralıklarla dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Randevu sisteminde yapılan düzenleme ile biyometrik veri alınan T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi başvurularında randevulu işlem süresi 8 dakikadan 30 dakikaya çıkarılmıştır.

18 Mart 2020 tarihinden itibaren zorunlu ve acil haller dışında T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi müracaatları randevusuz olarak alınmayacaktır. Randevu süresinde yapılan düzenleme sonucunda tüm Türkiye'deki günlük ortalama 120 bin olan başvuru sayısı 40 bine düşmüştür."

Yorumlar (0)