EGO'dan ek sefer düzenlemesi

EGO Genel Müdürlüğü, ÖHO (özel halk otobüsü) ve ÖTA (özel toplu taşıma araçları) esnafının hizmetlerini sürdürmeyeceklerini bildirmesi üzerine ilave sefer düzenlemelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 18.10.2022, 01:14 18.10.2022, 17:29
EGO'dan ek sefer düzenlemesi

EGO tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 18 Ekim Salı gününden itibaren kent merkezi ve çevre ilçe ÖTA'ların çalışmayacağı kaydedilerek, 29 güzergahta, toplam 577 servisle EGO araçlarıyla hizmet verileceği bildirildi.

Toplu ulaşım hizmetlerinde EGO saha denetimi sorumlularının Raylı Sistem Kontrol ve Otobüs Filo Takip merkezlerince gerçek zamanlı olarak gözetimlerde bulunacağı bilgisi de aktarılan açıklamada, yolcu yoğunluğuna göre, yurttaşların mağdur olmamaları için ivedilikle ek raylı sistem ve otobüs servislerinin devreye alınacağı ifade edildi.

Araçların güzergah bilgileri ve hareket saatleri EGO'nun mobil uygulamaları ve resmi internet adresi üzerinden takip edilebilecek.

Başkan Yavaş'tan açıklama

Konuya ilişkin paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadelere yer verdi: 

"2021'den bugüne belediye bütçesinden EGO'ya yaklaşık olarak 2,5 milyar lira, salgından bugüne dek ise ÖHO esnafına yasal herhangi bir zorunluluk olmamasına karşın 130 milyon lira destekte bulunduk. Hiç durmadan artan maliyetler karşısında gelirlerimiz giderimizi karşılayamaz noktaya geldi. An itibarıyla kişi başı maliyeti 18 lirayı bulmasına karşın otobüs ücretlerimiz yalnızca 6,50 lira. Ekonomik gidişatın günbegün zorlaştığı Türkiye'de tüm kaynaklarımız ve imkanlarımızla Ankaralıların yanında oluyor, hep birlikte ayakta kalmaya çalışıyoruz."

Ne olmuştu?

Başkent Ankara'daki ÖHO ve ÖTA'lar dün 17.00 itibarıyla kontak kapatarak hizmetlerini durdurma kararı almıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bahse konu özel halk otobüslerine dair sözleşme hükümlerinin uygulanacağı bildirilmişti.

Yorumlar (0)