EGM’den sosyal medyada deprem çalışması: 29 tutuklama

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlara dair incelemeler devam ediyor. Bu kapsamda 29 sosyal medya provokatörü tutuklandı.

GÜNDEM 07.03.2023, 16:59 08.03.2023, 12:25
EGM’den sosyal medyada deprem çalışması: 29 tutuklama

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlara dair incelemelerine devam ediyor. Bu kapsamda sosyal medya hesapları üzerinden halkı endişe ve korkuya sürükledikleri belirlenen 29 kişi tutuklandı.

621 hesap yöneticisi için adli işlem başlatıldı

Depremlere dair sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunarak insanlarda panik ve korku oluşturan 129 hesap yöneticisi belirlendi. Bu noktada, 621 hesap yöneticisi adına ise adli işlem sağlandı. Cumhuriyet Başsavcılıklarından gelen talimat kapsamında 154 kişi gözaltına alınırken, 29 zanlı ise tutuklandı.

Sahte siteler de kapatıldı

Diğer bir taraftan, depremzedelere destekte bulunmak isteyen kişilerin iyi niyetlerini kötüye kullanmak üzere oluşturulmuş 81 adet internet sitesi kapatıldı.

Resmi kurumların ismini taklit ederek veya kullanarak insanlardan para isteyen 15 adet sosyal medya hesabı hakkında da gereken işlemler sağlandı. Öte yandan "deprem yardımı" ismi kullanılarak para gönderilmesi istenen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi ise belirlenerek cüzdanlar donduruldu.

Yorumlar (0)