EGM harekete geçti: Sosyal medyaya 'yağ' incelemesi

Yağ fiyatı üzerinden sosyal medya mecralarında dezenformasyon ve provokasyon içeren paylaşımlar yapan hesaplara ilişkin işlem başlatıldığı açıklandı.

GÜNDEM 06.03.2022, 20:39 07.03.2022, 13:01
EGM harekete geçti: Sosyal medyaya 'yağ' incelemesi

EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, emniyet güçlerinin, kanunların verdiği sorumluluk ve yetki kapsamında, suç ve suçlularla mücadele etmek maksadıyla sanal ortamda 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.

Sanal devriye çalışmaları çerçevesinde, sosyal medya mecralarında 'yağ fiyatı üzerinden dezenformasyon ve provokasyon içeren paylaşımlar yapan 45 hesap hakkında işlem başlatıldığı belirtildi.

Çok sayıda hesap hakkında işlem

EGM tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kanunların verdiği sorumluluk ve yetki kapsamında, suç ve suçlularla mücadele etmek maksadıyla sanal ortamda 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye çalışmaları yürütmektedir. Sürdürülen sanal devriye çalışmaları çerçevesinde, sosyal medya mecralarında 'yağ fiyatı' üzerinden dezenformasyon ve provokasyon içeren paylaşımlar yapan 45 hesaba ilişkin işlem başlatılmıştır."

Yorumlar (0)