EGM duyurdu: Provokatif paylaşım yapan 5 kişi tutuklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformları üzerinden depreme dair provokatif ifadelerde bulunan 202 hesap yöneticisinin belirlendiğini ve gözaltı işlemleri gerçekleştirilen 18 kişiden 5'inin tutuklandığını açıkladı.

GÜNDEM 08.02.2023, 17:52 08.02.2023, 17:57
EGM duyurdu: Provokatif paylaşım yapan 5 kişi tutuklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, deprem ile ilgili provokatif paylaşımda bulunan 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.

“Destek çağrılarına ivedilikle dönülüyor”

EGM tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca 7/24 esası göz önüne alınarak sanal devriye çalışmaları devam ediyor. 06 Şubat 2023 günü merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki deprem Kahramanmaraş ve çevre kentlerde de hissedilmiştir. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, sosyal medya platformlarından yardım çağrısında yapan vatandaşlarımızın lokasyon ve adres bilgileri hızlı bir şekilde tespit edilmekte ve ilgili birimler ile koordinasyon sağlanmaktadır" denildi.

Provokatif gönderilere gözaltı ve tutuklama

Öte yandan depreme dair sosyal medya hesapları üzerinden, vatandaşların üzerinde panik ve korku oluşturma düşüncesiyle provokatif gönderiler yayınlayanların içerisinde yer aldığı ifade edilen 202 hesap yöneticisi belirlendiği ve ilgili birimlere sevk edildiği vurgulandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatın ardından 18 şahıs gözaltına alınırken, 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)