EGM'den Kolombiya'da ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kolombiya'da yakalanan ve Türkiye'ye gönderileceği öne sürülen 4 ton 900 kilogram kokain ile ilgili Kolombiya adli makamlarının, Adalet Bakanlığından bir adli yardımlaşma isteğinin olmadığını açıkladı.

GÜNDEM 18.11.2021, 09:33 19.11.2021, 09:14
EGM'den Kolombiya'da ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili açıklama

Genel Müdürlükten gelen açıklamada, Adalet Bakanlığı yoluyla Kolombiya'ya bildirilen adli istinabe talebine, bu ülkenin adli makamlarınca şu ana kadar herhangi bir cevap verilmediği aktarıldı.

“Bir adli yardım talebi olmadı”

"Adalet Bakanlığımızdan, Kolombiya adli makamlarının bir adli yardımlaşma isteği olmamıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Kolombiya narkotik biriminden alındığı belirtilen İspanyolca belgede, Türkiye'ye 22 Eylül 2021 tarihinde adli istinabe isteğinde bulunulduğuna yönelik bir söz yer almamaktadır. Sosyal medya yoluyla atılan iftiralarla, devletin itibarına zarar veren, devleti küçük düşürmeye gayret eden, uyuşturucu ticareti ve organize suçlara ilişkin mücadelesini zafiyete uğratmaya çabalayan, CHP Grup Başkanvekili Sayın Engin Özkoç başta olmak üzere bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

Açıklamanın yanı sıra İspanyolca olan belgelerin Türkçe tercümesi de paylaşıldı.



Yorumlar (0)