EGM: 271 sosyal medya hesabı hakkında işlem başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü, döviz kurlarında yaşanan hareketliliği manipüle ederek, sosyal medya üzerinden halkı kin ve düşmanlığa sevk eden paylaşımlar yaptığı tespit edilen 271 hesapla ilgili yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

GÜNDEM 24.11.2021, 16:54
EGM: 271 sosyal medya hesabı hakkında işlem başlatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve il birimleri tarafından, kanunların yetki ve sorumlulukları kapsamında, suç ve suçlularla mücadele için sosyal medya ortamında 7 gün 24 saat esasıyla sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü aktarıldı.

271 sosyal medya hesabı hakkında yasal işlem

Bu faaliyetler çerçevesinde, döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmaları manipüle ederek, sosyal medya üzerinden milleti kin ve düşmanlığa sevk eden, şiddet ve cebir kullanmak üzere halkı sokağa çağıran, dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 271 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığı açıklandı. Söz konusu çalışmalar sonucunda tespit edilen şahıslar ile ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, her alanda olduğu gibi Türk Polis Teşkilatı'nın, sosyal medya ortamında da kararlı bir şekilde suç ve suçluyla mücadelesine devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)