Eğlence mekanları yasağı delince bakanlık harekete geçti

Pandemi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen eğlence mekanlarının faaliyet konularını kafe, restoran gibi değiştirip eski faaliyetlerine devam etmesi üzerine bakanlık tarafından 81 il valiliğine yeni bir genelge gönderildi.

GÜNDEM 15.09.2020, 18:40 15.09.2020, 18:59
Eğlence mekanları yasağı delince bakanlık harekete geçti

İçişleri Bakanlığı tarafından korona salgını döneminde kapalı olması gereken pavyon, gazino, bar, diskotek, taverna, birahane veya gece kulüplerinin ruhsatlarını restoran, kafe, lokanta vb. olarak değiştirip eski faaliyetlerini sürdürmesinin ardından harekete geçildi.

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine eğlence yerlerine ilişkin yeni bir genelge gönderildi.

Mekanların faaliyet ruhsatlarını değiştirdikleri görüldü

Genelgede, pandemi döneminde faaliyetleri geçici olarak durdurulan ve kapalı olması gereken eğlence yerlerinin belediyelere veya il özel idaresine başvuru yaparak faaliyet konularını değiştirdikleri ve böylece eski faaliyetlerine devam ettikleri görüldü.

Gönderilen genelgede bu işletmelere yönetmelik çerçevesinde eski ruhsatlarının iptal edilerek yeniden ruhsatlandırma yapılması gerektiği ifade edildi.

Valiler ve kaymakamlar tarafından, 15 Mart'dan itibaren faaliyeti eğlence mekanları olan işletmelerin il özel idareleri ve belediyelere müracaat ederek, bu tarihten sonraki eski ruhsatının iptali sağlanarak tekrar ruhsat almak suretiyle ana faaliyet konusunu değiştiren veyahut ruhsatına tali faaliyet konusunu dahil eden iş yerlerine ait listelerin il özel idareleri veya belediyelerden alınacağı kaydedildi.

Denetimler daha da sıkılaştırılacak

Bununla birlikte koronavirüsle mücadelede dahilinde bu işletmelere de yoğunlaşılarak ruhsatını değiştirip eski faaliyetlerine devam eden işletmelere hiçbir şekilde müsade edilmeyeceği, denetimlerin sıkılaştırılarak TCK 195'nci maddesi gereği adli işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

E

Yorumlar (0)