Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförünün cinayeti davasında karar verildi

Çanakkale'de eğitimci ve iş insanı Nazmi Arıkan ile şoförünün hayatına son veren zanlı için karar verildi.

GÜNDEM 29.03.2023, 17:11
Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförünün cinayeti davasında karar verildi

Çanakkale'nin ilçesi Gelibolu’da Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu olan Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in öldürülmesine dair davada karar alındı.

Zanlı tahliyesini talep etti

Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi düzenlenen davanın karar aşamasında, tutuklu zanlı Ufuk Akçekaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katıldı. Mahkeme heyeti, solanda hazır bulunan zanlı ve tanık avukatlarının ifadelerini dinledi.

Sanık Ufuk Akçekaya ise savunmasında tarafına iletilen suçlamalarla ilgili olmadığını ifade ederek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, zanlı Akçekaya'yı eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i "kasten öldürme" suçu gerekçesiyle takdir indirimi verilmeksizin iki defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması yönünde mahkum etti.

Ne olmuştu?

Çanakkale'nin ilçesi Gelibolu’ya bağlı olan Karainebeyli köyünde, 69 yaşındaki Nazmi Arıkan'a ait olan çiftliğin personelleri, 13 Temmuz 2022 günü iş yerlerine gittiklerinde Arıkan ve 46 yaşındaki şoförü Şerif Eker'in cansız bedenlerini bulmuştu. Ölüm sebeplerinin bıçaklanma olduğu belirlenen Eker ve Arıkan’ın cenazeleri, 15 Temmuz günü İstanbul'da gerçekleştirilen törenin sonrasında defnedilmişti.

Yorumlar (0)