Eğirdir Dağ Komando Okulu, vatana kınalı evlatlar yetiştiriyor 

Isparta’da yer alan Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda eğitim gören askerlerin zorlu dersleri görüntülendi. Terörle mücadelenin kilit isimleri olan komandoların yakın dövüş ve meskun mahal operasyonlarında nasıl ustalaştığının aktarıldığı görüntülerde terör unsurlarına gündüz vakti kabusu yaşatan mavi berelilerin azmi, kadraja sığmadı.

GÜNDEM 07.02.2022, 14:01 07.02.2022, 16:01
Eğirdir Dağ Komando Okulu, vatana kınalı evlatlar yetiştiriyor 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesindeki Komando İhtisas Kursu’na katılan askerlerin zorlu eğitimleri basına açık gerçekleştirildi. Dünyanın en zorlu askeri eğitimlerinden biri olan Komando İhtisas Kursu’nda gerçekleştirilen eğitimlerle yurt içinde ve yurt dışında nokta atışı operasyon düzenleyen askerlerin geçtikleri zorlu şartlar göz korkuttu.  



“Ara-bul-yok et” 

Teröristlere uyanır durumda kabusu gösteren komandolar “ara-bul-yok et” taktiğine aylarca süren çalışmalarla hazırlanıyor. Mavi bereli askerler, en zorlu iklim ve arazi şartlarına uygun olarak yetiştiriliyor. Gönüllülük esasına dayalı olarak başvuru yapan subay ve astsubaylar kararlılık, cesaret ve güç gerektiren operasyon kurslarına katılarak her yeni güne sabah sporu ile başlıyorlar. Sporun ardından yakın dövüş eğitimine geçen askerler, meskun mahal operasyonları açısından donanımlı ve titiz eğitimler alıyorlar. Eğitim bölgesi içinde oluşturulan meskun mahal operasyon mekanlarında terörist evlerine baskın yapıp gizli hedefleri bulup yok ediyorlar. 


“Ansızın sız” 

Teröristlerin bölgelerine hiç beklenmedik biçimde ansızın sızan ve çoğunlukla şok baskınlar yapan komandolar, düşmanı yok etme kapasitesine ulaşmak için ter döküyor. Milli ve yerli teçhizatların kullanıldığı eğitimlerde çift atış, geri çekilme, ilerleme gibi adımlar uyguluyorlar. Atış poligonunda ise hedefler daima 12’den vuruluyor.  















Yorumlar (0)