Ege’de Yunan uçaklarının ihlaline Türk jetleri misliyle karşılık verdi

Yunanistan Ege hava sahasında provokatif eylemlerde bulunmaya devam ediyor. İlk olarak 26 Nisan tarihinde 6 kez hava sahası ihlali yapan Yunanistan 3 günde birçok kez ihlal daha yaptı. Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada ihlalleri Yunanistan tarafının başlattığı ve radar kayıtlarının bunu gösterdiği belirtilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçaklarla gerekli karşılığın verildiği aktarıldı.

GÜNDEM 29.04.2022, 12:30 29.04.2022, 15:52
Ege’de Yunan uçaklarının ihlaline Türk jetleri misliyle karşılık verdi

Güvenlik kaynaklarından elde dilen bilgilere göre Yunanistan Ege hava sahasında provokatif ve hukuk dışı saldırgan söylemlerine devam ediyor. Türkiye’nin sorunları diyalog ve barış yoluyla çözme girişimlerine kulak tıkayan Yunanistan Ege hava sahasında gerilimi artıracak hamlelerde bulunuyor.

İlk ihlal 26 Nisan’da yapıldı

Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar 26 Nisan tarihinde 6 kez Türk hava sahasına ait bölgeyi ihlal etti. Bununla kalmayan Yunanistan benzer eylemlerine 27 Nisan tarihinde de devam etti. Çarşamba günü gerçekleştirilen eylemlerde Yunanistan Datça, Dalaman ve Didim dahil olmak üzere Türk hava sahasına ait bölgeleri 22 kez ihlal etti. Yunanistan uçaklarının dün de benzer eylemlerde bulunmasının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı bu eylemlere misliyle karşılık verdi. Radar kayıtlarında görülen ihlaller ayrıca Yunan makamlarla da paylaşıldı.

3 günde de ihlalleri başlatan taraf Yunanistan’dı

Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların daima barışçıl yollarla ve diplomasi ile çözülmesi gerektiğini altını çizen güvenlik kaynakları Yunanistan’ın, Türkiye’nin uzattığı barış elini her defasından reddedip provokasyonlara başvurduğu belirtildi. 3 günde de ihlalleri başlatan tarafın Yunanistan olduğunu vurgulayan güvenlik kaynakları “Yunanistan’ın dezenformasyon maksatlı faaliyetlerine ve provokasyonlarına devam ettiği” bilgisini paylaştı. Türkiye’nin özellikle son dönemde Ukrayna ve Rusya arasında çıkan gerilimde uluslararası alanda öncü bir rol oynadığı için Yunanistan tarafından rahatsızlık duyulduğunu belirten kaynaklar Türkiye’nin başarısını kendi başarısızlıkları olarak gören Yunanistan’ın kurgulanmış bir provokasyonu hayata geçirmeye çalıştığını ifade etti.

Radar kayıtları Yunanistan’ı yalanlamaktadır

Ege’de gerilimi artıran tarafın Yunanistan olduğunu belirten kaynaklar şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan’ın Türkiye’yi saldırgan gösterme çabalarını radar kayıtları yalanmaktadır. İhlallerin yapıldığı üç günde de ihlalleri başlatan taraf Yunanistan olmuştur. Öte yandan hava sahamızın güvenliği ile hak ve menfaatlerimizi uluslararası hukuka bağlı kalarak ve oldu bittiye getirilmesine müsaade etmeyerek azim ve kararlılıkla korumaya devam edeceğiz.

Yorumlar (0)