Ege’de o şehirde ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Uşak Valisi Turan Ergün eylül ayı sonuna kadar ormanlık alanlara başıboş girilmesinin yasaklandığını açıkladı. Temmuz ayında sıcaklıkların rekor seviyelere ulaştığını belirten Ergün ormanlık alanlarda bazı tedbirler aldıklarını ve bu alanlara girmeyi ve ateş yakıp piknik yapmayı yasakladıklarını açıkladı.

GÜNDEM 09.07.2022, 16:15 12.07.2022, 09:02
Ege’de o şehirde ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Uşak Valisi Turan Ergün Kurban Bayramı nedeniyle Ankara – İzmir karayolu üzerinde bulunan Polis Şeker Uygulama Noktası’na gitti. Vali Ergün’e burada Albay Murat Kılıç, polisler, askerler ve şube müdürleri eşlik etti. Denetleme noktasına çıkan Vali Ergün vatandaşlarla bayramlaşırken araç içinde yer alan çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. Vali Ergün ayrıca sürücülere yavaş ve dikkatli olmaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Eylül ayı sonuna kadar ormana girişler yasaklandı

Polis uygulama noktasında açıklamalarda bulunan Vali Ergün orman bölgelerine girişin Eylül ayı sonuna kadar yasaklandığını belirtti. Vali Ergün açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

Temmuz ayı sıcaklıkların en yükseğe çıktığı dönem olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz haftalarda Muğla’da bir yangın meydana geldi. Çevre illerle de uyumlu bir şekilde orman girişlerine ilişkin yeni tedbirler aldık. Eylül ayının sonuna kadar ormanlık alanlara başıboş bir şekilde girmek yasaklandı. Bu ormanlık alanlara sadece görevliler girebilecek. Bunun dışında ormana girerek ateş yakmak ve piknik yapmak yasaklandı.

Yorumlar (0)