Ege'de Yunan unsurlarına suçüstü

Türk İHA'sının Ege'de düzensiz göçmenlere ait olan iki can salının Yunan unsurları tarafından Türkiye'ye doğru geri itilmesi ve kara suyu ihlali görüntülendi.

GÜNDEM 17.07.2022, 19:16 18.07.2022, 13:50
Ege'de Yunan unsurlarına suçüstü

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan İHA'nın (insansız hava aracı) Ege Denizi'nde düzensiz göçmenlere ait olan iki can salının Yunanistan Sahil Güvenlik botu tarafından ülkemize ait kara sularına geri itilmesi ve kara sularımızı ihlal etmesini görüntülediğini açıkladı.

MSB paylaştı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Dilek Boğazı'nın doğusunda Yunanistan'a ait olan sahil güvenlik botu LS-930'un iki can salında yer alan düzensiz göçmenlerin ülkemizin kara sularına itildiği, eş zamanlı olarak da kara suyu ihlali gerçekleştirildiğinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olan İHA ile tespit edildiği kaydedildi.
 

Düzensiz göçmenler kurtarıldı

Bahse konu açıklamada, ülkemize ait sahillere 1,5 kilometre uzaklıkta gerçekleşen kara suyu ihlali ve geri itme durumunun ivedi bir şekilde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na iletildiği ve düzensiz göçmenlerin Türk unsurları tarafından kurtarıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)