Ege'de Yunan tacizi

Ege Denizi'nde gerçekleştirilen Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışı'na iştirak eden bir yelkenli tekneye taciz girişiminde bulunan Yunan botu, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın botu tarafından uzaklaştırıldı.

GÜNDEM 26.07.2022, 20:18 26.07.2022, 21:03
Ege'de Yunan tacizi

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 25 Temmuz saat 08.50 sularında Bulamaç Adası'nın yaklaşık olarak 4 deniz mili güneybatısında düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası Açık Deniz Yat Yarışı'na iştirak eden bir yelkenli tekneye Yunanistan Sahil Güvenlik unsurunun taciz girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Yunan botunun, Türk Sahil Güvenlik botu ile icra edilen engelleme manevraları ile önlendiği ve bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

"Teknemizi batırmaya yönelik hareketler yaptılar"

Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi'nde bulunan marinaya demirleyen teknenin kaptanı Murat Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarış esnasında Yunan Sahil Güvenlik botunun tacizine maruz kaldıklarını ve bu sebeple büyük bir tehlike atlattıklarını ifade etti.

Teknede biri kadın olmak üzere toplam 9 yarışmacının bulunduğunu söyleyen Tan, "Güvenlik güçleri, onların bize doğru yaklaştığını görür görmez direkt olarak yardıma geldi. Teknemizi batırmaya yönelik hareketler yaptılar. Bunun sebebini bilmiyoruz. Filodaki tek bayrak kırmızısı tekne bizimki, belki de o yüzden yaptılar. Yaklaşık olarak yarım saat boyunca sıkıntılı bir süreç yaşamış olduk." dedi. 

Teknede bulunan Oğuzhan Uçoğlu ise büyük bir tehlike atlattıklarını söyleyerek, kendilerine yardım eden ve Yunan botunu bölgeden uzaklaştıran Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı personellerine teşekkür etti.














 

Yorumlar (0)