Ege'de NAVTEX gerilimi: Girersen müdahale edilecek

Ege Denizi’nde Yunanistan'ın yayımladığı NAVTEX'le Türk kıta sahanlığına girme girişimi TCG Oruç Reis firkateyni tarafından engellendi. Öte yandan telsiz aracılığıyla Yunan gemisine "Girersen müdahale edilecek" uyarısı yapıldı.

GÜNDEM 22.09.2021, 12:08
Ege'de NAVTEX gerilimi: Girersen müdahale edilecek

Türkiye ile Yunanistan arasında bir NAVTEX gerilimi daha yaşanıyor. Karşılıklı ilanlardan sonra yeni bir gelişme yaşandı.

Türk kıta sahanlığına girme girişimi engellendi

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde, Türk kıta sahanlığına Fransız ‘Nautical Geo’ araştırma gemisiyle girme girişimi, TCG Oruç Reis firkateyni tarafından önlendi. 

Bilgilere göre, Gemiyi durduran Oruç Reis, “Türk kıta sahanlığına giremezsin. Girersen müdahale edilecek” şeklindeki uyarı, telsiz aracılığıyla Yunan tarafına iletildi.

Kıta sahanlığına sokulmayan gemi, geri dönmek durumunda kaldı. 16 Eylül’de Yunanistan, ‘Nautical Geo’ gemisi için 16-22 Eylül tarihlerini kapsayan bir NAVTEX yayınlamıştı.

Türkiye, Libya ile yapılan anlaşma kapsamında çizilen sınırların aşıldığını ve NAVTEX’in kendi kıta sahanlığını ihlal ettiğini görünce karşı bir Navtex yayınlamıştı.

Yorumlar (0)