Edirne’de vatandaşlar üzgün, esnaf mutlu 

Bulgar levasının 10 TL’ye yaklaşmasıyla birlikte Edirne’de eczane raflarının yanı sıra market rafları da boşaldı. Bulgarlar, Türklerin alması için neredeyse hiçbir şey bırakmadı. O anlar, kameralara yansıdı.

GÜNDEM 19.12.2021, 17:16 21.12.2021, 09:15
Edirne’de vatandaşlar üzgün, esnaf mutlu 

Bulgar levası/TL’nin önlenemeyen yükselişiyle birlikte Bulgaristan vatandaşları sınıra akın etmeye yeniden başladı. Özellikle hafta sonlarında sabah Türkiye’ye giriş yapan ve akşama kadar da alışveriş yapıp akşam sınıra dönen Bulgarlar, eczanelerin yanı sıra market raflarını da boşalttı. 



Kapıkule, araç kuyruğundan geçilmiyor 

Tüm ihtiyaçlarını Türkiye’den alan yabancılar arasında yalnız Bulgarlar bulunmuyor. Azerbaycan, Gürcistan ve Yunanistan vatandaşları da günlük ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye’yi tercih ediyor. 

Alışveriş için Edirne’ye, oradan da İstanbul’a akın eden yabancılar ve Türk uyruklular, Kapıkule sınırındaki araç yoğunluğunu her geçen gün artırıyor. Yoğunluğun önüne geçmek amacıyla sınırdaki peronların sayısı 10’a yükseltilirken personel sayısı da artırıldı. 



Esnaflar tabelalarını güncelledi 

Edirne başta olmak üzere Marmara Bölgesi şehirlerindeki esnaflar, tabelalarını güncellemeye gitti. Pek çok iş yerinde artık Bulgarca ve Yunanca tabelalar hakim. Tüm bu hazırlıkların yanı sıra Yunanca ve Bulgarca bilen tercüman bulmak için ilan verenler de var. 

Esnaf, durumdan oldukça memnun. Yılbaşı yaklaştığı için artan turist akını, pandemi yaralarını sarmaya çalışan esnafın yüzünü güldürdü.  

Yorumlar (0)