Edirne'de korkutan görüntü! Binlerce kişi hastaneye akın etti

Koronavirüs vakalarının artışa geçtiği Edirne'de, koronavirüs testi yaptırmak için binlerce kişi hastanelere akın ediyor. 

GÜNDEM 05.01.2022, 10:39 05.01.2022, 10:45
Edirne'de korkutan görüntü! Binlerce kişi hastaneye akın etti

Koronavirüs testi için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne adeta akın eden çok sayıda vatandaş tedirginliğe yol açtı.

“Vaka artışı kaçınılmaz”

Şehirde tekrar tırmanışa geçen Kovid salgınında, test yaptıranların çoğunluğunun gençlerden oluştuğu ve geçtiğimiz hafta sonu Koronavirüs testi yaptıranların sayısının bin 500’ü geçtiği öğrenildi. Hastane bölgesinde taksici olan Ercan Özkaya, ilk defa hastanede bu kadar kalabalık bir PCR kuyruğu gördüğünü ifade etti. 

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Omicron mutasyonunun bulaş hızının biraz daha yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Son varyant olan Omicron bütün varyantlarda en çok bulaşma potansiyeline sahip olan ve 4-6 kat daha çok bulaş mümkün. Yakın dönemde vakalarda artışın yaşanması kaçınılmaz” sözlerini kullandı.

Bakan Koca’dan uyarı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kalabalık ve havalandırması kısıtlı olan ortamlarda fazla vakit geçirilmemesi, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması ve hatırlatma dozlarının zamanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)