Edirne’de kiralar Ukraynalıların gelmesiyle neredeyse 2 katına çıktı

Ukrayna’da yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Ukraynalı vatandaşların Edirne’de ev tutmaya başlamasıyla birlikte Edirne’de ev fiyatları neredeyse iki katına çıktı.

GÜNDEM 22.03.2022, 17:33 23.03.2022, 17:10
Edirne’de kiralar Ukraynalıların gelmesiyle neredeyse 2 katına çıktı

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonlar düzenlemesinin ardından ülkede yar alan pek çok vatandaş ülkelerini terk ederek başka ülkelere yerleşmek zorunda kaldı. Türkiye’ye gelen Ukraynalılar da Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısını geçtikten sonra bölgede ev tutmaya başladılar. Son dönemde Ukraynalıların ev talep etmesiyle beraber Edirne’de konut fiyatları arttı.

Fiyatlar neredeyse iki katına çıktı

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kaleiçi bölgesinde yer alan konut fiyatlarının 1500 TL’den 2 bin 500 ile 3 bin TL’ye kadar çıktığını aktararak şu ifadelere yer verdi:

Emlakçı arkadaşlarımdan ve halkımızdan ricam Ukraynalı vatandaşlardan yarım komisyon almaları. Kira konusunda insanlık namına Ukraynalı vatandaşlara yardımcı olmalarını hatta mümkün olması halinde 1 2 ay kira almamalarını rica ediyorum.

Vatandaşlardan da tepki geldi

Öte yandan Edirne’de yer alan vatandaşlar da evlerini oldukça yüksek fiyatlardan Ukraynalılara kiralayan ev sahiplerine tepki gösterdi. O vatandaşlardan biri olan Gültekin Özcan şu açıklamalarda bulundu:

Bu insanlar savaştan zor kaçarak buraya geldiler ve bize sığındılar. Bu insanlar ev tutmak zorunda kaldılar diye bunu fırsata çevirip ev fiyatlarını iki katına çıkarmak insanlıkla bağdaşmaz. Kefenin cebi bulunmuyor. Herkes 5 metrelik bir kefenle ayrılacak bu dünyadan. Birçok cenazeye katıldım herhangi birinin altınla ya da parayla gömüldüğünü görmedim.

Edirneli bir başka vatandaş da ev sahiplerinin insaflı olması gerektiğini vurgulayarak Kaleiçi’nde olan evini satmasaydı Ukraynalı vatandaşlara ücretsiz verebileceğini vurguladı.

Yorumlar (0)