Edirne’de akıl almaz olay! Polis kılığına girip Bulgar iş insanlarını kaçırmaya çalıştılar

Edirne Kapıkule’de 2 kişi kendilerini polis olarak gösterip Bulgar iş insanlarını kaçırma girişiminde bulundu. Şüphelilerin, iş insanlarını kelepçelemek istemesi üzerine arbede meydana geldi. Çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla arbede sonlanırken, arabayla kaçıp köye saklandığı belirlenen 2 zanlı jandarma tarafından aranıyor.

GÜNDEM 10.06.2022, 09:53 10.06.2022, 09:54
Edirne’de akıl almaz olay! Polis kılığına girip Bulgar iş insanlarını kaçırmaya çalıştılar

Alınan bilgilendirmeye göre hadise, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'na yakın bir dinlenme tesisinde yaşandı. Söylenenlere göre 2 şüpheli, Bulgar iş adamlarını takibe alarak İstanbul'dan Edirne'ye kadar geldi. Kendilerini polis gibi tanıtan şüpheliler, Kapıkule güzergahında yer alan bir tesise gelerek burada bulunan iş insanlarına kelepçe takmak istedi.

Şüphelilere beklenmedik tepki

Alışveriş yapmak için Türkiye’ye gelen Bulgar iş insanı D.Z ve P.N’yi zorla kaçırmaya çalışan şüpheliler, beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. 2 zanlıya direnen Bulgarlar götürülmek istendikleri araca binmemek için direndi. Ortaya çıkan arbedeye tesiste bulunan diğer vatandaşların da dahil olmasıyla, linç edileceğini fark eden 2 şüpheli otomobile binerek olay yerinden kaçtı.

Köy sakinlerinin endişeli bekleyişi devam ediyor

Yaşanan olay sonrasında vatandaşlar durumu polise ihbar etti. Otomobili takibe alan jandarma ve polis ekipleri Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli Köyünde aracı terk edilmiş halde buldu. Jandarma ekipleri kaçan şüphelilerin yakalanması adına Süloğlu ilçesinde bulunan köyde ve Yunanistan sınırında geniş çaplı bir arama başlattı. Köy sakinleri ise şüphelilerin evlerine saklanma ihtimalinin olabileceği korkusuyla endişe yaşıyor.

“Köydeki herkes karamsar bir durumda”

Köylerinde birden fazla jandarma aracının devriye gezdiğini görünce endişe ettiğini dile getiren Fikret İnan, “Burada ortalama 8-10 tane jandarma aracının devriye gezdiğini gördük. Yaşanan olayı tam bilmediğimiz için durumdan şüphelenip ne olduğunu soruşturduk. Daha sonra hadisenin Kapıkule'de başladığını ve bizim köye kadar geldiğini öğrendik. Şüpheliler köyde olabilirmiş, bu yüzden bütün köy halkı olarak tedirginlik yaşıyoruz. Şu anda köy içerisinde ve çevresinde jandarma ekipleri arama tarama çalışmaları gerçekleştiriyor. Drone ile de arama yapıyorlar. Şu anda köydeki herkes karamsar bir halde çünkü köye 2 şüphelinin geldiğini görenler de olmuş, bu yüzden tedirgin bir durumdayız” şeklinde ifade etti.

“Yabancı kişiler evimin önünden geçti”

Köy sakinlerinden Sezai Çal da şüphelileri köyde gördüğünü söyleyerek, “Benim oturduğum evin önünden 2 şüpheli geçti. Ben onlarla herhangi bir irtibata geçmedim ama şüphelendim. Daha sonrasında köy meydanına geldim. Otomobillerini de yukarda terk etmişler. Daha önce köyümüzde böyle bir durum yaşanmadı” dedi.

Yorumlar (0)