Edirne ve Kırklareli’nde gaz kaçağı paniği

Önceki gece Edirne ve Kırklareli’nin birçok noktasında hissedilen gaz kokusu, büyük panik yarattı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kokunun kaynağını kısa sürede keşfetti. 

GÜNDEM 06.07.2022, 09:58 06.07.2022, 15:02
Edirne ve Kırklareli’nde gaz kaçağı paniği

Gece saatlerinde iki kentteki pek çok yerleşim yerinde hissedilen gaz kokusu sonrası birçok vatandaş sokaklara döküldü. Kokunun kaynağını arayan bölge halkı, büyük bir panikle ekiplere ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine ulaşan AFAD ve doğalgaz ekipleri, bölgede geniş çaplı çalışmalara başladı. Yapılan araştırmalar sonucu bölgede bir adet doğalgaz koku tankı bulundu. 

Kokunun neden kaynaklandığı belli oldu

Kokusu olmayan doğalgazın, herhangi bir kaçak esnasında anlaşılabilmesi için kullanılan tankın Alpullu beldesindeki bir kuyudan çalındığı tespit edildi. Tankı çalan şahıs olan H.C. ise kısa sürede yakalandı. Koku tankını satmak için çalan H.C., ardından mekanizmayı at arabasıyla Babaeski ilçesinde yer alan Cennet Mahallesi’ne getirdi. 

Daha fazla koku yaymaması için toprağa gömüldü

Gece saatlerinde etkisini artıran rüzgâr ile birlikte tanktan kaynaklanan koku, iki kenti de kapsayan geniş bir alana yayıldı. Büyük panik yaratan kokunun kaynağı, AFAD ve doğalgaz ekiplerinin başarılı çalışmasıyla çözülmüş oldu. Bölgede uzun süre ölçümlerine devam eden ekipler, halk arasındaki paniği önlemek için de sık sık anonslar yaptı. Ekipler tarafından el konulan koku tankı, ardından daha fazla koku yaymaması için toprağa gömüldü. 

“Büyük bir korku yaşadık”

Kırcasalih’te yaşayan ve olayla ilgili görüşlerini paylaşan Veli Çelik, “Hakikaten büyük bir korku yaşadık. Çünkü çok ağır bir gaz kokusu vardı. Bir yerde kaçak olduğunu düşündük. Birçok vatandaş da sokağa çıkarak kokunun kaynağını bulmaya çalıştı. Sonrasında ekiplere ihbarda bulunduk ve çok kısa sürede olayı aydınlattılar. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz için zor bir geceydi. Çünkü koku çok geniş bir alana yayılmış vaziyetteydi” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)