Edirne merkezli FETÖ operasyonu 

Edirne merkezli 6 şehirde FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. Mahrem yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 13 kişi yakalandı ve 9’u tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

GÜNDEM 09.12.2021, 09:42 10.12.2021, 09:11
Edirne merkezli FETÖ operasyonu 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü onayıyla başlatılan eş zamanlı operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 13 şüpheli yakalandı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 13 kişiden 9’u tutuklandı. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  



Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandılar 

Adliyeye sevk edilen kişilerden F.D., B.D., A.B., Y.T., Ö.D., İ.G., M.Ö., D.Y. ve M.A. isimli şahısların tutuklandığı aktarıldı. Kalan 4 kişi ise “etkin pişmanlık” hükümleri kapsamında serbest bırakıldı.  

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 hafta önce Kahramanmaraş, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Adana, İstanbul ve Ankara’da da eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Bu operasyonlarda aralarında memur, akademisyen, uzman, müfettiş ve avukat bulunan 13 kişi gözaltına alınmıştı. 

Yorumlar (0)