Ecrin Kurnaz'ın ölümüyle ilgili gelişme!

Samsun ilinin Vezirköprü ilçesinde, 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında üvey babası da var.

GÜNDEM 26.06.2020, 10:03
Ecrin Kurnaz'ın ölümüyle ilgili gelişme!

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma çerçevesinde, ceset parçalarındaki DNA incelemesinde buluntuların 2019 yılında kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'a ait olduğunun tespit edilmesinden sonra gözaltına alınan zanlılardan üvey baba Deniz Kurnaz, üvey babaanne Hacer Kurnaz ile Mesut Y. ve Hasan S. sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklandı.

Üvey babaanne Hacer Kurnaz hakkında "bakmakla yükümlü olduğu çocuğun ihmalle ölümüne neden olma", üvey baba Deniz Kurnaz ile Hasan S. ve Mesut Y. hakkında da "fuhuş yaptırmak, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek" iddiası bulunuyor.

Üvey amca Özkan Kurnaz ile H.Ö. de adli kontrol şartıyla salıverildi.

Ecrin Kurnaz olayı

7 Mayıs 2019 tarihinde Samsun ilinin Vezirköprü ilçesinin Alancık Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz, aile üyeleri ile mahalle sakinleri tarafından aramış, sonuç alınamayınca jandarmaya kabıp ihbarı yapılmış, Jandarma, AFAD ekipleri ve vatandaşların katılımıyla küçük kız aranmış ancak hiçbir yerde izine rastlanmamıştı.

7 Mayıs'ta kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'ın kaybolduğu ve yoğunlukla arandığı yere yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta ormanlık arazide bulunan dere yatağında, tam 20 gün sonra (27 Mayıs) orman işçileri tarafından küçük bir kız çocuğuna ait ayakkabı ve giysi parçası ile kafatası ve kemik parçaları bulunmuş, durum Jandarma'ya bildirilmiş, olay yerine gelen Jandarma ekipleri ayakkabı, giysi parçaları, kafatası ve kemik parçalarını toplayarak koruma altına almıştı.

Parçalar üzerinde yapılan DNA incelemeleri sonrası Ecrin Kurnaz'ın üvey babası Deniz Kurnaz, üvey babaannesi Hacer Kurnaz, üvey amcası Özkan Kurnaz ile Hasan S, Mesut Y. ve H.Ö. 3 gün önce jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)