e-Devlet üzerinden yeni hizmet

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen faaliyetler neticesinde, e-Devlet Kapısı üzerinden yabancı dile çevrilmiş adli sicil kaydının alınabilmesi uygulamasında, çevrisi yapılan dil sayısı 18'e çıktı.

GÜNDEM 23.11.2021, 19:49 24.11.2021, 15:47
e-Devlet üzerinden yeni hizmet

Bakanlık mühendisleri tarafından geliştirilen yazılımla yurttaşlar, 20 Mart 2016 tarihi itibarıyla adliyeye gitmek durumunda kalmadan yabancı dile tercüme edilmiş adli sicil kayıtlarını e-Devlet Kapısı üzerinden edinmeye başlamışlardı. İlk etapta İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca olmak kaydıyla 4 dile çevrilerek verilmeye başlanan adli sicil kayıtları, uygulama kapsamının genişletilmesiyle birlikte Flemenkçe, İspanyolca, Portekizce ve Danca dillerinde de verilmeye başlanmıştı. 

Dil sayısı 18'e çıktı

Bu çerçevede, Adalet Bakanlığı personelince geliştirilerek yenilenen ASBS (Yeni Adli Sicil Bilişim Sistemi) ile 20 Kasım tarihi itibarıyla sabıka kaydının verilebileceği dil sayısı 18'e çıkarıldı.

e-Devlet Kapısı'na dahil edilen yeni sistemle birlikte yurttaşlar Japonya, Çince, Korece, Rusça, Letonca, Makedonca, Rumence, Slovakça, Arnavutça ve Bulgarca dillerinde de yabancı dile çevrilmiş adli sicil belgesi edinilebilme olanağına kavuştu.

e-Devlet Kapısı'na Arapça adli sicil kaydının entegre edilmesi için faaliyetlerin devam ettiği belirtildi. 

Yorumlar (0)