E-Devlet'ten yeni hizmet: O belgeyi almak artık 10 saniye sürecek 

E-Devlet ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ile artık sistem üzerinden “borcu yoktur” yazısı alınabilecek. Bu belge özellikle işe girişte konusunda sıkça başvurulan belgelerden. 

GÜNDEM 08.12.2021, 16:31 09.12.2021, 17:18
E-Devlet'ten yeni hizmet: O belgeyi almak artık 10 saniye sürecek 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan bir iş birliğini daha duyurdu.  

E-Devlet Kapısı’nın 2008 senesinde hizmete açıldığını ve o dönemde yalnızca 22 hizmet sağlandığını aktaran Ali Taha Koç, şu anda sistem üzerinde 836 farklı kurumdan 6 bin 116 hizmet verildiğini ifade etti: “Yaptığımız anketlere göre vatandaşlarımız sistemden yüzde 95 oranında mutlu. Covid-19 pandemisi döneminde hızlıca dijitalleştiğimiz şu günlerde bu oran bizi oldukça mutlu ediyor. Hedefimiz, tüm hizmetleri hızlı şekilde dijital ortama taşımak. Hizmet kapımızı genişletmeyi ve bütünleşik hizmet konseptini benimsemeyi istiyoruz.” 



Yeni hizmet: “Borcu yoktur” belgesi 

Ali Taha Koç: “Borç Durum Yazısı Talep Girişi” hizmetleri artık e-Devlet Kapısı üzerinden doğrudan ve hızlı şekilde verilecek. Bu hizmetle birlikte kullanıcı, imza yetkisi olan tüzel kişiler veya kendi adına Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi dairelerinden vergi borcu bulunup bulunmadığını öğrenecek. Sorgulama ve sonuçlandırma aynı sistem üzerinden yapılacak. Belge talep sebebinin kamu ihale mevzuatı veya ihaleye girmek ya da kamu kurum ve kuruluşlarından ödeme alabilmek için bu belgeler alınabilecek.” 

Yorumlar (0)