e-Devlet'ten 'veri sızıntısı' açıklaması

Dijital veri sızıntısı iddialarının ardından e-Devlet Kapısı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "e-Devlet, EBA, e-Nabız ve ÖSYM bilişimleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

GÜNDEM 04.10.2021, 23:17
e-Devlet'ten 'veri sızıntısı' açıklaması

Ülkemizin dijital altyapılarına yönelik veri sızıntısı iddialarına dair e-Devlet tarafından yazılı bir açıklamada bulunuldu.

e-Devlet Kapısı'ndan açıklama

Söz konusu açıklamada, "Ülkemizin e-Devlet, ÖYSM, e-Nabız ve EBA bilişimleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları doğru değil." denildi.

e-Devlet Kapısı tarafından konu ile ilgili olarak gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2-3 Ekim 2021'de Türkiye'nin e-Devlet, e-Nabız, ÖSYM ve EBA bilişimleri gibi dijital altyapılarından veri sızıntısı iddiaları gerçek dışıdır. Gerçekleştirilen detaylı teknik kontrollerde kurumlarımıza ait dijital altyapılar ile bağlantılı herhangi bir veri sızıntısı kaydına rastlanmamıştır. Bahse konu iddialara temel teşkil eden verilerin, siber saldırganlarca çok az sayıda bireysel hesaba yönelik zararlı yazılım ve oltalama saldırıları neticesinde elde edildiği anlaşılmıştır. Siber güvenliğin ana öznesi bireye yönelik alınabilecek olan tedbirler, ulusal siber güvenliğimizin temelini oluşturuyor. Dijital platformları kullanırken veri mahremiyeti ile cihaz ve parola güvenliği hususlarında bireyler tarafından alınacak önlemler, bu gibi olayların yeniden meydana gelmemesi hususunda en etkin koruma yöntemi olacaktır. Bireyleri hedef alan siber güvenlik farkındalığı faaliyetleri hususunda tüm kurumlarımız iş birliği içerisinde çalışmaktadır."

Yorumlar (0)