e-Devlet'te yeni uygulama: Milyonları ilgilendiriyor

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 15 yaş altındaki çocuklar için kimlik kartı başvurularının ebeveynlerince e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

GÜNDEM 11.09.2021, 19:03 12.09.2021, 14:24
e-Devlet'te yeni uygulama: Milyonları ilgilendiriyor

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, evvelki aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından "Nüfusta geçtiğimiz her gün işler çok daha kolaylaşıyor, 15 yaş altı çocukların veli veyahut vasileri, e-Devlet sistemi üzerinden nüfus müdürlüklerine uğramadan kimlik başvurusunda bulunabilecek." açıklamasıyla duyurulan hizmet başladı.

Değerli kağıt bedelini yatırmak gerekiyor

Böylece, yurttaşlar nüfus müdürlüğüne gitmeden velisi veyahut vasisi olduğu 15 yaşını tamamlamamış çocuklarının kimlik kartı başvurusunu e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecek.

15 yaş altı çocukların TCKK (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı) başvuruları için velisi ya da vasisince e-Devlet platformu üzerinden mobil imza veyahut elektronik imza kullanılabilecek.

Başvuru işlemine başlamadan evvel ilgili değerli kağıt ücretinin yatırılarak, kimlik kartı başvurusunun ne maksatla yapıldığı, kimlik kartının kime ve hangi adrese teslim edileceği gibi detaylar seçilerek kimlik kartı başvurusu yapılabilecek.

TCKK başvurusunda bulunulacak çocuğun MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) kayıtlı açık adresinin bulunması koşulu talep edilecek.

TCKK değerli kağıt bedeli, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden banka kartı veyahut kredi kartı veya banka kartı vasıtasıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılabilecek.

Yurt dışına teslimat yapılmıyor

Başvuruda bulunulacak çocuğun, son altı ay içerisinde yapılan pasaport veyahut TCKK başvurusu sonucunda MERNİS'te kayıtlı fotoğrafı bulunması halinde TCKK başvurusunda da aynı fotoğrafı kullanılabilecek.

Ayrıca, kimlik kartının teslimatına ilişkin yalnızca yurt içi adresler seçilebilecek.

Yorumlar (0)