e-Devlet'te yeni hizmet

e-Devlet Kapısı uygulamasına, 'Doğum Bildirimi' hizmeti de dahil edildi.

GÜNDEM 16.10.2021, 19:43
e-Devlet'te yeni hizmet

Bazı sebeplerle sağlık merkezinde doğum bildirimi gerçekleştiremeyen yurttaşlar, bundan sonra doğum bildirimlerini e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, çok sayıda yurttaşın yaşamını kolaylaştıran, kamu hizmetlerinin yurttaşa en etkin ve en kolay, kesintisiz, hızlı, güvenli ve kaliteli bir biçimde sunulmasını sağlayan e-Devlet'e, 'Doğum Bildirimi' hizmeti de eklendi.

MERNİS'e göndermek gerekiyor

Bakanlık tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan 'e-Doğum' ile birlikte, kamu sağlık merkezlerinde dünyaya gözlerini açan ve ebeveynlerince adları karar verilen miniklerin doğum bildirimlerinin nüfus müdürlüklerine gitmek durumunda kalmadan doğumun yapıldığı sağlık merkezinde gerçekleştirilebilmesine imkan sağlanmıştı.

Uygulama çerçevesinde bugüne değin 81 kentte 235 kamu sağlık merkezinde 75 bin 546 doğum tescili gerçekleştirildi, kimlik kartları da ailelerin evlerine bedava olarak nakledildi.

Söz konusu uygulamaya dahil edilen 'Doğum Bildirimi' hizmetiyle birlikte, Türk yurttaşlarının yurt içinde sağlık merkezlerinde doğan ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'ne iletilmiş doğum raporu olan miniklerin doğum bildirimlerine dair başvurularının e­-Devlet Kapısı üzerinden, elektronik imzalı bir şekilde MERNİS'e iletilmesi ve bahse konu başvuruların akabinde ilçe nüfus müdürlükleri tarafından doğumun aile kütüklerine tescil edilmesine olanak sağlandı.

Yorumlar (0)