e-Devlet'te yeni hizmet

Meslek odaları ve kamu kurumlarında belge ve bilgi edinme isteklerini değerlendiren BEDK (Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu), e-Devlet üzerinden başvuru almaya başladı.

GÜNDEM 14.06.2022, 21:47 15.06.2022, 12:09
e-Devlet'te yeni hizmet

Yurttaşların, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, meslek odaları ve muhtarlıklar haricindeki kamu kurumlarından belge ve bilgi talebinde bulunma hakları mevcut. Bahse konu taleplerinin kabul edilmemesi durumunda ise 15 gün içerisinde yurttaşlara BEDK'ye başvurabilme hakkı tanımlanıyor.

"Erişim ve bilgi edinme hızlanacak"

Daha evvel ıslak imzalı ve CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden başvuru kabul eden BEDK, başvuruda ulaşım kolaylığı sağlanması maksadıyla e-Devlet üzerinden başvuruları almaya başladı.

Hususa dair basın mensuplarına açıklama yapan BEDK Başkanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, "CİMER üzerinden başvuruyu kısa süre içinde kaldırıyor olacağız. Böylece e-Devlet platformu üzerinden ve ayrıca ıslak imza ile de başvuruda bulunulabilecektir. Böylelikle yurttaşlarımızın BEDK'ye hızlı bir şekilde erişimi ve bilgilendirilmesi sağlanacaktır." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)