e-Devlet'te yeni hizmet

Ali Erbaş, e-Devlet'te uygulamaya alınan yeni hizmeti yurttaşlara duyurdu. Erbaş, "Hac için ön kayıt, kura ve netice, organizasyon tercihi, nihai kayıt işlemleri ile pasaport, aşı, eğitim, kutsal topraklara gidiş-dönüş, otele ait bilgiler ve kafile personeline dair bilgilerin yer aldığı ek hizmetler 'Hac İşlemleri' başlığı altında tek bir hizmette bir araya getirilmiştir." dedi.

GÜNDEM 11.05.2022, 18:40
e-Devlet'te yeni hizmet

'Hac İşlemleri e-Devlet'te' tanıtım programı, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha iştirak etti. 

"Teknolojinin tüm olanaklarını kullanmaya çalışıyoruz"

Burada bir konuşma yapan Erbaş, teknolojinin bütün olanaklarını Diyanet hizmetlerinde kullanmaya çaba sarf ettiklerini kaydederek, "Bunun bir örneği olarak da yurttaşlarımızın umre ve hac başvurularını, takip ve kayıt gibi işlerini e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirebilmelerini sağladık. Bunun programlarını ve altyapısını oluşturduk. Geçtiğimiz 22 Nisan tarihi itibarıyla Kudüs ve umre ziyaretlerine dair kayıtlar e-Devlet platformu üzerinden alınmaya başlanmıştır ve halihazırda da kayıtlar bu şekilde alınmaktadır. Geçtiğimiz 9 Mayıs tarihi itibarıyla da hac kesin kayıt ve haç organizasyon işlemleri e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştirilebilmektedir." ifadelerine yer verdi.

"Tek çatı altında birleştirdik"

Erbaş, yurttaşın işlemlerini kolay bir şekilde yapabilmesi için hizmeti ne şekilde kullanacaklarına dair eğitim videolarının da e-Devlet'e yüklendiği dile getirerek, "Hac için ön kayıt, kura ve netice, organizasyon tercihi, nihai kayıt işlemleri ile pasaport, aşı, eğitim, kutsal topraklara gidiş-dönüş, otele ait bilgiler ve kafile personeline dair bilgilerin yer aldığı ek hizmetler 'Hac İşlemleri' başlığı altında tek bir hizmette bir araya getirilmiştir. Yurttaşlarımız e-Devlet sistemi üzerinden 'Hac İşlemleri'ne giriş yaptığında hangi aşamada olduğunu görebilir, hangi işlemi yapmak istiyorsa o menüden işlemlerine devam edebilir." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)