e-Devlet'te yeni hizmet

Motorlu taşıt sürücü sertifikası doğrulama ve sorgulama hizmeti e-Devlet sistemi üzerinden yurttaşların kullanımına açıldı.

GÜNDEM 28.04.2022, 20:14 29.04.2022, 12:39
e-Devlet'te yeni hizmet

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu kurslardan sertifika edinenlerin ehliyet alım işlemlerinde vakit tasarrufu sağlayacak olan yeni bir uygulamaya geçildiği kaydedildi.

Motorlu taşıt sürücü kurslarından senede yaklaşık olarak 3 milyon yurttaşın sertifika aldığı belirtilen açıklamada, söz konusu sertifikaların, özel motorlu taşıt sürücü kurslarınca düzenlenip, kent ya da ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kontrolü sağlandıktan sonra imzalanarak kursiyerlere verildiği anımsatıldı.

Vakitten ve kağıttan tasarruf sağlanacak

Kursiyerlerin, bahse konu sertifikalar ile vatandaşlık ve nüfus müdürlüklerine giderek sertifikalarını ehliyete çevirdiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV AŞ ve MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce müşterek bir şekilde yürütülen 'Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmetinin e-Devlet Kapısı Sistemine Entegrasyonu' projesi ile birlikte işlemler artık çok kolay bir şekilde yürütülecek. Bugün itibarıyla başlayan proje sayesinde kağıttan tasarruf sağlanacak, imza için vakit kaybı yaşanması ve sahte sertifikaların önüne geçilecek."

Yorumlar (0)