Düzce depreminin bilançosu açıklandı

Murat Kurum, merkez üssü Düzce'ye bağlı Gölyaka ilçesi olan depreme dair, "321 binamızda hasar tespiti gerçekleştirdik. İlçede sekiz bağımsız bölüm, beş bina ağır hasarlı olarak görünüyor." dedi. Fahrettin Koca ise yaralı sayısının 93 olduğunu bildirdi.

GÜNDEM 23.11.2022, 20:20 24.11.2022, 17:17
Düzce depreminin bilançosu açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ilçedeki mobil afet koordinasyon tırının önünde gerçekleştirdiği açıklamada, merkez üssü Gölyaka olan deprem sebebiyle bütün yurttaşlara geçmiş olsun temennilerini iletti.

"Yapısal hasara sebep olmadı"

Kurum'un açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Bugün 321 binamızda hasar tespiti gerçekleştirdik. İlçede sekiz bağımız bölüm, beş bina ağır hasarlı görünüyor. Yine Gümüşova, Cumayeri ve merkezde üç binamız ağır derecede hasarlı. Yurtlarımızı detaylı bir şekilde inceledik, yurtlarımızda herhangi bir hasar yok.

Bütün kamu binaları, hastaneler, okullar incelendi, kısmi derecede az hasarlı kamu binalarının tadilatlarının gerçekleştirilmesinin akabinde kamu hizmetleri verilmeye devam edecek. Bu koordinasyonu Düzce Valiliği yürütecek. 

Yurttaşlarımızdan isteğimiz binaların hasarlı olup olmadığının tespit edilmesinin ardından evlerine girmelidir. Sonuçta artık artçı depremler hala sürüyor. Biz tüm bu tespitleri de yarın (24 Kasım) itibarıyla 300 kişiden oluşan hasar tespit ekibiyle beraber yalnızca yapısal hasarları iki gün içerisinde tamamlamayı ve yurttaşlarımıza bildirmeyi amaçlıyoruz.

Depremde hasarın çok az olmasının nedeni de 2000 yılı itibarıyla yapılan gerek denetim sistemiyle gerek kentsel dönüşümle gerek TOKİ ile depremin ardından inşa ettiğimiz konutlarla, yurttaşlarımızın yeni deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde inşa ettiği konutlarla birlikte kentteki deprem yapısal bir hasara sebep olmadı."

"Yaralı sayısı 93"

Sağlık Bakanı Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Yaralı sayımız son tespitlere göre 93. Hastanelerimizde halihazırda 17 kişinin tedavisi sürüyor." dedi.

Yorumlar (0)