Düzce'de gece yarısı 5.9 büyüklüğünde deprem: Birçok şehirden hissedildi!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, bu sabah saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere Bursa, Kocaeli, Ankara, Sakarya'da da hissedildi. AFAD, deprem nedeniyle yaralananların sayısının 46'ya yükseldiğini bildirdi.

GÜNDEM 23.11.2022, 04:48 23.11.2022, 09:44
Düzce'de gece yarısı 5.9 büyüklüğünde deprem: Birçok şehirden hissedildi!

AFAD'dan elde edilen bilgilere göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte yaşandığı belirlendi. Deprem, Ankara ve İstanbul'da şiddetli şekilde hissedildi.

Belediye başkanından ilk açıklama: Olumsuz bir durum yok

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. İnsanlar şu an evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir kentiz. Düzce'de depremle ilgili 30 seneye yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 civarında yenidir. Tüm ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize gelen bir yaralanma, ölüm veya yıkım haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Tüm evin dolapları açıldı. Tüm cam eşyalar kırıldı. Depremi 30 yıl önce yaşamış bir kent olarak biz aslında depreme alışığız. Son zamanlarda yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük bir bölümü dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz" dedi.

Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması sürmektedir" sözlerini kullandı.

AFAD: Olumsuz bir ihbar yok

AFAD'ın Twitter hesabından gelen paylaşımda, "Deprem sonrası, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, İstanbul, Sakarya ve Ankara AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" sözlerine yer verildi.

Vali Yerlikaya: İstanbulda'da hissedildi, takip ediyoruz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "AFAD verilerine göre 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her çeşit afetten milletimizi ve ülkemizi korusun" dedi.

Mansur Yavaş'tan deprem açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık." ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yaralı sayısı 46 oldu

Deprem nedeniyle yaralanan kişi sayısının 46'ya yükseldiği kaydedildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AFAD; yaralılardan 37'sinin Düzce'de ve 6'sının Zonguldak'ta tedaviye alındığını bildirdi. İstanbul, Bolu ve Sakarya'da da birer kişinin yaralandığı ifade edildi.

Depremlerin devam etmesinden korkan vatandaşlar, açık alanlarda beklemeye başladı. Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 5,9'luk deprem sonrası en büyüğü 4,3 olmak üzere 74 artçı depremin meydana geldiğini bildirdi.

Yorumlar (0)