Duygu Delen davasında üst mahkeme itirazı kabul etti

Gaziantep'te Duygu Delen'in (17) ölümü ile ilgili yargılanan sanık Mehmet K.'nin (21) 'ev hapsi' kararı ile tahliye edilmesine yapılan itirazı değerlendiren 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutuklanması yönünde karar verdi.

GÜNDEM 22.06.2021, 23:18 23.06.2021, 13:29
Duygu Delen davasında üst mahkeme itirazı kabul etti

Duygu Delen'in ölümüne dair 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Haziran tarihinde görülen davada, tutuklu sanık Mehmet K.'nin 'ev hapsi' ile tahliye edilmesine yönelik hükme Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itirazı, bir üst mahkeme sıfatıyla inceleyen 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi.

Gözaltına alındı

Mahkeme, itirazı yerinde bularak halihazırdaki delil durumu ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak Mehmet K.'nin yeniden tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılması yönünde karar verdi.

Kararın akabinde sanık, polis ekipleri tarafından, 'ev hapsi' kararıyla bulunduğu adresinde gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

Gaziantep'te 13 Ağustos 2020 tarihinde Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi üzerinde bulunan 5 katlı binanın 4'üncü katından bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine olay mahalline güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren kişinin 17 yaşındaki Duygu Delen olduğu belirlenmişti. Evde bulunan Mehmet K. ise tutuklanmıştı.

'Yağma', 'cinsel istismar', 'hakaret' ve 'kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 32 seneye kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Mehmet K.'nin evinde keşif yapılmıştı.

Tutuklu sanık Mehmet K.'nin 16 Haziran tarihinde ev hapsi kararı ile tahliyesine karar verilmiş, aynı gün Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından karara itiraz edilmişti.







Yorumlar (0)