"Düşmanca olaylara maruz kaldık"

Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay millî güvenlik tehdidi oluşturan pek çok terör odağıyla mücadelenin istikrarlı bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

GÜNDEM 13.10.2019, 17:59 13.10.2019, 20:19
"Düşmanca olaylara maruz kaldık"

Başkonsolos Hakan Karaçay, konuşmasında Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nı anımsatarak, bahsi geçen operasyonlar sonucunda 4 bin kilometrelik bölgenin PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'tan temizlenerek 360 binden fazla Suriyelinin yurduna kavuşmasının sağlandığını ifade etti.

“Operasyonlara rağmen terör hala bitmedi”

Erbil Başkonsolosu Karaçay, “Özellikle Fırat'ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu bulunan PKK/YPG/PYD terör örgütü unsurlarınca son 2 yılda sayısı 100'ün üzerinde taciz ve hasmane olayına maruz kaldık.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında PKK/PYD/YPG’nin kazdığı tünellerle yurdumuza patlayıcı ve mühimmatların kaçak olarak sokulduğunu açıklayan Karaçay bu malzemelerin PKK'ya aktarıldığını söylüyor.
Başkonsolos Karaçay, PKK/PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki bölgelerde 220'ye yakın terör eyleminde bulunduğunu söyledi.

"330 bin Suriyeli Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı" 

Örgütün Suriye'deki uygulamalarına da değinen Karaçay terör odaklarının faaliyetlerini; çocuk asker alımı,  muhaliflere yönelik tehdit, demografik yapının değiştirilmesi, kontrolü altındaki alanlarda zorunlu askere alma şeklinde tanımladı.

Bölge halkının da PKK/PYD/YPG'nin baskı, zulüm ve yıldırma siyasetlerinden yıldığını ve 330 bin Suriyeli Kürt kardeşimizin Türkiye'ye sığındığını belirten Karaçay, “Sadece bu bile başı başına Türkiye'nin attığı bu adımların (harekat) Kürtlere karşı değil, sadece ve sadece terör örgütü PKK ve onun Suriye uzantısı PYD/YPG'ye karşı olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bunun aksini iddia edenlerin iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz ve bunlara itibar edilmemesini istiyoruz." İfadelerini kullandı.

"Bu harekat, Kürt kardeşlerimize karşı değil"

Karaçay dış basında çıkan Kürtlere yönelik operasyon iddialarına “Kürt kardeşlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Bizim mücadelemiz sadece terör örgütleriyledir." dedi.

PYD/PKK/YPG sivillere saldırıyor

Barış Pınarı Operasyonu’nun ilk anından itibaren PKK/PYD/YPG'nin Türkiye'deki sivil yerleşim birimlerine saldırdığını ifade eden Başkonsolosun "Bulundukları yerlerden Türkiye içindeki sivil yerleşim yerlerini bomba ve havan silahlarıyla hedef alıyorlar. Bu tabii terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin gerçek yüzünü hala görmek istemeyenler için gözleri açıcı bir durum teşkil etmektedir." dediği kaydedildi.

"Türkiye'nin terörle mücadelesi Suriye'nin toprak bütünlüğüne katkı sağlar"

Operasyonla ilgili olarak uluslararası hukuk kaygısı güdüldüğünü kaydeden Karaçay, Birleşmiş Milletler (BM) şartının 51'inci maddesinin meşru müdafaa hakkına işaret ettiğini ve BM Güvenlik Konseyi'nin terörizmle mücadeleye yönelik maddelerinin sınırları bilinerek Suriye'nin toprak bütünlüğü ve birliğine saygının gözetilerek operasyonun yürütüldüğünü belirtti.

Yorumlar (0)