Duruşmada da “Maşallah Hocam” dediler

Adnan Oktar organize suç örgütüne İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

GÜNDEM 02.10.2019, 16:02 02.10.2019, 16:12
Duruşmada da “Maşallah Hocam” dediler

Hakkında toplamda 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezası istenen organize suç örgütünün elebaşı Adnan Oktar hakkındaki suçlamaları reddetti. “Nitelikli cinsel saldırı”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Şantaj”,” tehdit” gibi 22 ayrı suçlamalara karşı savunmasında, yargılamasında İngiliz derin devletinin oyunları olduğunu söyledi ve "Bakın ben tutuklandığım gece dolar 5 liraya çıkartıldı" diyerek soyut iddialarla savunmada bulundu.

17 Eylül günü yapılan davanın ilk duruşmasında, ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'', ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme'', ''Terör örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek'', ''Kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet Etmek'', ''Resmi belgeyi yok etmek'', ''Resmi belgede sahtecilik'', ''Nitelikli cinsel saldırı'', ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı'', ''6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek'', ''Eğitim öğretim hakkının engellenmesi'', ''Eziyet etme'', ''Şantaj'', ''Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'', ''Dolandırıcılık'', ''3628 Sayılı Kanuna Muhalefet'', ''Hakaret'', ''Tehdit'', ''Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek'', ''Suçluyu kayırma'' ve ''Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması'' suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezası istenen Adnan Oktar yaptı.

Maddi gelirinin 3 bin 500 TL olduğunu söyledi

Duruşma esnasında tüm kadınlara aşık olduğunu beyan eden Adnan Oktar, duruşmaya beyaz gömlek, siyah pantolon ve beyaz ceketle katıldı. Mesleğinin yazarlık olduğunu ifade eden Adnan Oktar aylık gelirinin 3 bin 500 TL olduğunu söyledi. Duruşmada verilen arada Oktar, kadın sanıklara gülerek, “Çok güzelsiniz, maşallah” dedi ve kadın sanıklar da Oktar’a alkış tutup “Maşallah Hocama”  dediler.

Oktar’a 26 kişiye karşı "cinsel saldırı", 5 kişiye "cinsel istismar" suçlamalarına ilişkin iddialar soruldu. Bu suçlamaları reddeden Oktar, çocukların baskı altında ve yönlendirmeyle ifade verdiğini, korkutularak kendisine iftira attırıldığını savundu.

“Kadınlara aşığım. Ancak bu Allah aşkı.  manasında değil.”

"Kadınların kibrinin kırılması için istismara maruz bırakılması" direktifinin verildiği iddialarının sorulması üzerine "Bütün kadınlara aşığım. Ancak bu Allah aşkı. manasında değil. Şefkat duyuyorum, kadınlara karşı son derece hürmetli ve koruyucuyum. Kadınlara karşı saygımı herkes bilir. Kadınlar onore edilmelidir.” dedi.

“Resmî evlilik çok güzel bir şeydir"

Örgütün evli mensuplarının evliliklerini sonlandırılmasına dair talimat verdiği iddiasına karşın savunmasını "Resmî evlilik çok güzel bir şeydir." diyerek yaptı.

“Müslüman bir arkadaş grubuyuz.”

Örgüt içinde hiyerarşik yapılanma ile ilgili iddiaları kâbul etmeyen Oktar, örgütünü "Biz Allah rızası için yaşayan sahabe dönemini özleyen Müslüman bir arkadaş grubuyuz." diyerek tabir etti ve "Benim hiyerarşik yapıya ihtiyacım yok." savunmasında beyan etti.

"Sizinle ilgilenen, hizmet eden, koruyan kişilerin maaşını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna karşılık olarak Oktar, "Velayet sistemi var. Allah rızası için yapıyorlar, ben Allah rızası için yaşamayan bir insanla yaşayamam." diyerek cevap verdi.

“Eğlenen dekolteli hanımların da Müslüman olacağını göstermek istiyorum”

Savcı, "Size mehdi olup olmadığınızla ilgili sorular yöneltildi. Cevapladınız. A9 kanalında 'Mehdi zaten mehdi olduğunu söylemez.'  diyorsunuz ama yayınlarınızda kendinizin mehdi olduğunu ima ediyorsunuz. Örgüt evlerinde, örgüt üyelerinin el yazılarıyla yazılmış, karıncalarla konuştuğunuz, hava olaylarını değiştirebildiğinizle ilgili notlar ele geçirildi. Savunmanızda da tutuklandıktan sonra doların arttığını söylediniz. Bunları örgütü diri tutmak için mi söylüyorsunuz?" diye sorduktan sonra Oktar, "Ben burada dürüst davranıyorum. Seyyidim, Peygamberin soyundan olduğum için bu normal. Bu benzerlik belki 100 insanda çıkabilir. Mehdi olsam sarık cübbeyle çıkardım. Eğlenen insanların da dekolteli hanımların da Müslüman olacağını göstermek istiyordum. Yoksa ben oynamaktan çok rahatsızım. Bazı gelenekçi Müslüman kardeşlerim bunu yanlış anladı." diyerek cevapladı.

Maaşların nasıl karşılandığı sorusuna karşı “Allah rızası için yapıyorlar”

Oktar, "Sizinle ilgilenen, hizmet eden, koruyan kişilerin maaşını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna karşı ise Velayet sistemi var. Allah rızası için yapıyorlar, ben Allah rızası için yaşamayan bir insanla yaşayamam." diyerek cevapladı.

Yorumlar (0)