Durağa dalan otobüsün şoförü tutuklandı!

Başkent Ankara'nın Mamak ilçesinde otobüs durağına dalan 4 kişinin ölümüne sebep olan özel halk otobüsünün şoförü Baki A. tutuklandı.

GÜNDEM 01.10.2019, 18:52 01.10.2019, 21:06
Durağa dalan otobüsün şoförü tutuklandı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde durağa dalan ve 4 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan özel halk otobüsünün şoförü Baki A, tutuklandı. 

Olayın ardından gözaltına alınan ve Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü Demirlibahçe Polis Merkezi Amirliği'nde sorgusu yapılan Baki A, işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcı tarafından sorgulanan zanlı, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Durağa 100 metre kala telefonla konuşmuş

Diğer taraftan Baki A, savunmasında, kazanın meydana geldiği durağa 100 metre kala kırmızı ışıkta beklediği sırada kulaklığı takıp telefonla arkadaki araca bulunduğu yerle ilgili bilgi verdiğini, telefonu kapattıktan sonra yeşil ışığın yanmasıyla tekrar hareket ettiğini söyledi.

Otobüsü düşük hızla kullandığını iddia eden Baki A, durağa yaklaşmak için sağa manevra yaptığını, bu sırada frene bastığını, aracın durmadığını fakat ikinci basışta frenin tuttuğunu savundu.

Baki A, 15 yıllık şoför olduğunu aktararak, pişmanlık duyduğunu ve vicdan azabı çektiğini söyledi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde dün özel halk otobüsünün yayalara çarpması sonucu 3'ü olay yerinde, 1'i ise hastanede 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)